Zpočátku jasná záležitost, nakonec nervy.

TJ Hranice : SK Kraslice-fotbal – 1:3 (1:2).     27.8.2017

K dalšímu utkání jsme zajížděli na půdu Hranic, kde jsme v loňské sezoně utrpěli porážku.

Tentokráte to (alespoň v úvodu) vypadalo jinak. Zatlačili jsme našeho soupeře a nepouštěli přes půlící čáru. Bohužel jsme opět nedokázali náš tlak naplno využít. Dočkal T. byl nejaktivnější ve střelbě, ale bohužel jeho střely nenalezly cíl. Procházka z dobré pozice také pálil mimo. Často chyběla jen o něco lepší finální nahrávka. Do vedení jsme šli tedy „až“ ve 20 minutě. Z přímého volného kopu se trefil T.Dočkal. O tři minuty později zamotal hlavy domácím obráncům Berdych, nahrál míč před bránu Palocsánymu, od které se dostal nakonec až k Müllerovi, který z úhlu trefil odkrytou branku – 0:2. Až poté se domácí malinko osmělili a dostali se i před Svobodovu branku. Bohužel hned z první střely na branku jsme inkasovali, když Svoboda tvrdou ránu zblízka vyrazil jen nad sebe, následně na balon nedosáhl a míč tak skončil v síti – 1:2. To samozřejmě domácí nakoplo a od té doby nám byli vyrovnaným soupeřem. I když ihned po obdržené brance nám mohl vrátit dvoubrankové vedení Hanzlík, ale sám těsně před odkrytou brankou přestřelil. Do konce poločasu mohli domácí vyrovnat. Samostatný průnik z pravé strany výborně chytil Svoboda.

Ve druhé půli už nebylo vidět tolik fotbalovosti, byl to spíše boj. Na hráčích obou stran se podepsalo asi i úmorné vedro, ve kterém se zápas odehrál. Šance byly na obou stranách, ale střelci se neprosazovali. Nás držel svými zákroky Svoboda a na druhé straně nám vždy chyběl kousek. Palocsányi šel sám na brankáře, Hanzlík střílel těsně mimo a další šance jsme zahazovali. Hráči domácího týmu byli hodně nervózní a my chvílemi též a tak se mnohdy více mluvilo než hrálo. Největší pozitivní vzrušení tak vnesl na hřiště střídající Martin „Komár“ Balada, který za nás nastoupil po několikaleté pauze jako výpomoc, protože nám z různých důvodů chybělo několik hráčů. A nakonec i vstřelil branku, když ho krásně našel přihrávkou Palocsányi, Komár udělal kličku brankáři a mohl se radovat. Utkání tak skončilo naší výhrou 1:3.

Sestava: Svoboda – Procházka L., Dočkal R., Šalda – Seidl, Procházka T, Dočkal T., Berdych, Palocsányi – Müller (85´Grunt), Hanzlík (66´Balada)

V dalším utkání se představíme na domácím hřišti v neděli 3.9.2017 od 14:00 proti silnému Hazlovu, který zatím neztratil jako jediný v soutěži ani bod. Přijďte nás podpořit.

„tp“