Zimní fotbalová „přestávka“ končí

Mohlo by se zdát, že fotbalisté jsou jako medvědi, kteří v zimě jenom spí a nic nedělají, nicméně opak je pravdou. Ze zimní přípravy pak těží celý rok. Je pravda, že po konci podzimních soutěží jsme si dali chvilku oddych (tedy dospělí, děti trénovaly nepřetržitě J), ale od poloviny ledna již jedeme opět a všichni naplno.

Letošní zimu jsme v rámci mužstva mužů pojali trochu jinak než ty předchozí, jelikož jsme se přihlásili do Zimního turnaje o pohár místostarosty města Cheb. Turnaj probíhal na umělé trávě FC Cheb a každý týden se hrál jeden zápas. Turnaje se zúčastnily tyto týmy: Hrozňatov (okresní přebor); Lipová a Kraslice (1.B třída); Drmoul (1.A třída); FC Cheb, Lomnice, Citice a Nové Sedlo (krajský přebor). Náš tým podával slušné výkony a byly z toho tyto výsledky: Vítězství 5:1 s Hrozňatovem, vítězství 3:2 nad Lipovou, těsná prohra 3:4 s Lomnicí, prohra 2:5 s FC Cheb, vítězství 3:2 nad Novým Sedlem a vítězství 6:4 s Citicemi. Zápas s Drmoulem se z našeho zavinění neodehrál. Dle neoficiální tabulky jsme skončili na velmi dobrém třetím místě se ziskem 12ti bodů a Tomáš Dočkal se stal nejlepším střelcem turnaje s 10ti zásahy. Turnaj vyhráli domácí FC Cheb.

Naše děti také nezahálely. Žáci poctivě trénovali dvakrát týdně v tělocvičně i venku. Starší přípravka se kromě tréninků zúčastnila 12.1. a 2.3. turnaje ve Skalné a 16.2. turnaje v Kynšperku, kde obsadila 5. místo. Mladší přípravka se zúčastnila také několika turnajů: 27.1. v Kynšperku (2.místo), 16.2. v Chebu (7.místo), 24.2. v Kynšperku (2.místo) a 17.3. opět v Kynšperku (1.místo). Kluci také za odměnu navštívili 29.1. hokejové utkání extraligy mezi HC Energie Karlovy Vary a HC Olomouc.  

                Zimní příprava nám ale končí a již tento víkend vypuknout některé mistrovské soutěže. Muži začínají v neděli 24.3. od 10:30 zápasem ve Skalné. Děti začínají domácími zápasy o týden později: Žáci v sobotu 30.3. od 10:00 přivítají Fr. Lázně, starší přípravka v neděli 31.3. od 9:30 Kr. Poříčí a mladší přípravka též v neděli 31.3. od 11:00 Nové Sedlo. První domácí zápas mužů se uskuteční v neděli 31.3. od 14:00, když přivítáme Pilu.

„tp“