Zhodnocení uplynulého sezony a novinky z klubu

Máme tu letní fotbalovou přestávku a tak je čas na lehké zhodnocení uplynulé sezony 2018/2019.

Družstvo mužů se značně omladilo, když v základní sestavě nastupovali i patnáctiletí kluci a zpočátku na podzim se nám příliš nedařilo. Nakonec jsme ale po zlepšení v jarní části, kdy jsme byli třetím nejlepším týmem, obsadili konečné 7. místo v krajské 1.B třídě. Starší žáci bojovali v okresním přeboru a skončili na 9. místě. V přípravkách se tabulky nedělají, avšak oběma (jak starší tak mladší) hrající okresní přebor se dařilo velmi slušně.

V loňské sezoně se nám podařilo opět získat také nějaké dotace.  Z programu „Podpora údržby a obnovy sportovních zařízení“ Karlovarského kraje jsme obdrželi v roce 2018 dotaci na rekonstrukci záchytné sítě za brankou u řeky Svatavy. Stavbu samotné ochranné sítě jsme zrealizovali na jaře 2019. Zároveň jsme letos z tohoto samého programu obdrželi dotaci na vytvoření tréninkového placu mezi hlavním hřištěm a touto novou ochrannou sítí. Mělo by být zrealizováno do konce prázdnin. Dále se nám podařilo získat prostředky z programu „Můj klub“ Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, za které jsme nakoupili nové dresy pro děti a přípravkám zrealizovali dvě soustředění. Na celoroční činnost a běžnou údržbu jsme získali finance z grantu Města Kraslice a od našich stálých sponzorů (Sametex, Kornet a pivovar Krušnohor), za což mnohokrát děkujeme.

Velkou radost mám z toho, že se nám na konci sezony podařilo uspořádat již třetí ročních Kraslice Cupu (turnaje v malé kopané), jehož vítězem se stal tým La Masia.

V průběhu jara se uskutečnila jednání s fotbalovým klubem TJ Rotas Rotava a vyústěním byla dohoda o sloučení našich klubů pod jednu hlavičku – SK Kraslice-fotbal, s platností od 1.7.2019. Díky tomuto vstupujeme do nové sezony se dvěma týmy mužů. Jelikož Rotava udržela v loňské sezoně 1.A třídu, přihlásili jsme naše mužstva do těchto soutěží:  „A“ tým bude hrát 1.A třídu v Kraslicích a „B“ tým okresní přebor na Rotavě. Obě mužstva budou hrát domácí utkání v sobotu. B tým od 10:30 a A tým od 13:30 a mělo by to vycházet tzv na střídačku. To znamená, že každý víkend by mělo jedno z mužstev hrát doma. A tým již odehrál první přípravné utkání, kdy jsme remizovali 3:3 s Chodovem, který hraje krajský přebor. První mistrovské utkání odehraje A tým v neděli 18.8.2049 od 17:00 v Habartově a B tým v sobotu 24.8.2019 od 13:30 ve Vojtanově.

Co se týče dětí, tak jsme do nové sezony opět přihlásili o jedno mužstvo více – mladší žáky. Nyní máme v soutěžích tyto týmy: starší žáky, mladší žáky, starší přípravku a mladší přípravku. Mimo soutěž máme ještě ty úplně nejmenší (tzv. fotbalovou školičku).

V průběhu jara též pokračovala jednání s Městem Kraslice ohledně výstavby nového zázemí našeho klubu. Opět jsme se posunuli o kousek dále a Zastupitelstvo města na svém zasedání ze dne 20.6.2019 schválilo rozpočtové č.19, ve kterém schvaluje finanční prostředky na tvorbu projektové dokumentace (Usnesení č. 0185/2019-ZM/8). Ta by mohla být hotová do konce roku 2019.

Závěrem bych chtěl poděkovat všem našim příznivcům a věřím, že nám budou i nadále nakloněni. Také ještě jednou děkuji našim sponzorům, bez nichž by byl chod klubu značně oslaben a v neposlední řadě bych chtěl poděkovat všem, kteří se okolo našeho fotbalového klubu pohybují. Raději nebudu konkrétně nikoho jmenovat, abych na někoho nezapomněl, ale jsou to všichni od správce, přes funkcionáře, trenéry, rodiče, pomocníky při zápasech a jiných činnostech až po samotné hráče.

Sportu zdar, fotbalu zvlášť a snad bude sezona 2019/2020 úspěšná.

Tomáš Procházka, předseda klubu