Výkon dobrý, přesto úvod body nepřinesl.

V prvním kole 1.B třídy přivítal nováček z Kraslic hostující Kynžvart. V letním horkém podvečeru se přišlo na domácí podívat mnoho fanoušků, kteří byli zvědaví, jak se bude Kraslicím dařit po postupu do vyšší soutěže.
 
Úvod zápasu patřil hostům, kteří na domácí vlétli a Ti malinko nestíhali vysokému tempu, než na které byli zvyklí v loňské sezoně v okresním přeboru. Ačkoliv se Kynžvart nedostal vlastním přičiněním do veliké šance (hrozil jen ze střel ze střední vzdálenosti) šel již v 15. minutě do vedení. Domácí brankář Hofman vykopl balon, nikdo z hráčů na půlce nešel do souboje a balon se odrazil okamžitě zpátky na hostujícího útočníka. Pohromě ještě mohl zabránit Rozsíval, ale bohužel promáchl a hostující Hrdonka šel sám na Hofmana a nemýlil se - 0:1. Naneštěstí o minutu později bylo ještě hůř, když Grunt váhal s odkopem a napadající útočník srazil míč směrem před domácí branku. Zkušený Bolen zazmatkoval, míč neodkopl a hostující Trešl rozvlnil síť - 0:2. Toto byla velká sprcha pro domácí. Naštěstí se nepoložili, hru postupně vyrovnali a začali si vytvářet i příležitosti. Bohužel například kapitán Procházka potvrdil, že není extra hlavičkář a 2krát v nadějných příležitostech nedokázal míč správně usměrnit. Ve 36. minutě byla k vidění zřejmě nejhezčí akce zápasu. Procházka si narazil se Salvou, kolmicí do vápna vysunul Müllera, který předložil Diffoovi před branku míč do 100% šance. Ten ale sám před odkrytou klecí hostů selhal. Další tutovku měl po takové trmě vrmě ve vápně Doboš, ale jeho střele chyběla razance a přesnost. 
 
Druhý poločas byl ve znamení tlaku domácích, kteří se nechtěli smířit se ztrátou bodů. Zejména do 70.minuty přikovali Kynžvart před branku, ale ne a ne dát gól. Další tutovku měl po centru Müllera Salva, ale hlavou z bezprostřední blízkosti minul. Do dobré příležitosti se dostal nový člen týmu Kraslic Fišer, bohužel nastřelil blokujícího obránce. Postupem času bylo vidět, že již Krasličtím docházejí síly (jak fyzické, tak psychické), přesto se snažili dát alespoň čestnou branku a ke konci hráli hodně otevřeně, z čehož vyplynuly dvě obrovské šance Kynžvartu v 89. minutě, ale domácí brankář Hofman se zaskvěl. Nakonec tedy Kraslice po bojovném výkonu, který místní příznivci patřičně ocenili velkým potleskem (moc jim děkujeme), prohrály 0:2.
 
Branky: Domácí - 0
 
            Hosté - 2 - Hrdonka (15´), Trešl (16´)
 
Žluté karty: Domácí - Fišer, Salva
 
                  Hosté - 0
 
Sestava domácích: Hofman - Doboš, Bolen, Rozsíval - Procházka, Müller P.st. (81´Müller P.ml.), Grunt, Fišer, Schwarz - Diffo (46´Müller M.), Salva
 
Chtěl bych tímto hráčům ještě jednou poděkovat za předvedený výkon a věřím, že pokud dál půjdeme nastolenou cestou a budeme každý týden podobně makat, nemáme se čeho v této soutěži bát.
 
Příští utkání hrajeme opět na domácím trávníku, tentokráte již ve standardním čase pro tuto sezonu a to v NEDĚLI 23.8. od 14:00. Představí se u nás TJ Jiskra Ohara Studánka s bývalým výborným střelcem Kraslic Honzou Němcem.
 
"tp"