Výhra znamenající pouze dočasnou úlevu.

    Veledůležitý souboj čekal na náš tým s posledním mužstvem tabulky Starou Chodovskou. To, že nás nečeká žádná lázeňská promenáda naznačila již minulá sobota, kdy jsem měl možnost sledovat, jak náš dnešní soupeř zle zatápěl favoritovy z Nové Role. A to, že nechtějí rozdávat body zadarmo prokázali i proti nám. První půlka se nesla ve znamení vyrovnané hry, přesto si troufám tvrdit, že o něco větší fotbalová kvalita i šikovnost byla na naší straně. V 19 min se dostal k odraženému míči Tomáš Schwarz a z hranice šestnáctky přesnou střelou k tyči poslal náš tým do vedení. Poté jsme nedotáhli několik nadějně se rozvíjejících akcí do finálního zakončení a tím jsme dali možnost hostům, aby po naší chybě ve středu hřiště a následném nedorozumění před vlastní šestnáctkou srovnali na 1:1. Naštěstí se náš tým mohl spolehnout na svého kapitána Tomáše Procházku, který po dobré přihrávce Slávy Lomoze uklidil míč podruhé za záda hostujícího gólmana a poslal náš tým opět do vedení. 

    Po přestávce se hrál fotbal, který bohužel domácí fanoušky moc nepobavil. Na samém začátku již ca ve 48 minutě po standardní situaci došlo hlavou k nešťastné teči domácího hráče a balón se tak podruhé zastavil až v naší síti – hosté lacino srovnávají na 2: 2. Od tohoto okamžiku začal náš tým hrát tzv. „holomajznu“ , při které jsme se nedočkali smysluplné kombinace nebo kloudné přihrávky se zakončením.
Naštěstí hosté na tom nebyli o moc lépe, přesto se na nich dala ocenit o něco větší bojovnost a chuť poprvé letos zabodovat. Vysvobodil nás opět Tomáš Procházka, který po jedné z mála pohledných akcí zužitkoval přesnou přihrávku Davida „Saláma“ a doklepl míč z prvního dotyku za záda bezmocného gólmana hostů. Naštěstí v tuto chvíli zbývalo do konce pouze 10 minut a díky větší disciplinovanosti v obrané činnosti jsme hosty už nepustili k vážnějšímu ohrožení brány našeho nového gólmana Tomáše Pristaše, mimochodem opět chytajícího po 3-leté pauze. Mohli jsme tak „slavit“ důležitou 3 výhru v sezóně i když slovo „slavit“ bych použil pouze v uvozovkách. Dvě záležitosti bychom ale mohli vyzdvihnout jako pozitivum : poprvé po mnoha a mnoha měsících jsme na zápas měli k dispozici 15 hráčů a za další konečně naskočil po dlouhodobém zranění do zápasu alespoň na pár minut pilíř našich zadních řad Tomáš Studeník.

SK Kraslice – FK Stará Chodovská 3:2 (2:1)

Sestava Kraslic : Pristaš T. - Rozsíval O., Bolen J., Hudák R., Fišer Z. - Lomoz V., Müller P., Procházka T.(C), Palocsanyi D. - Schwarz T., (75´Studeník T.), Grunt J. (55´Berdych J.)
Připraveni : Hofmann P., Müller M.

V příštím zápase opět na domácím hřišti se v neděli 27.9. utkáme s Dolním Rychnovem. Začátek jako obvykle ve 14,00 hod.
„ws“