Vydřené 3 body!

SK Kraslice-fotbal : FK Skalná – 2:1 (1:0)         26.8.2018

V prvním domácím zápase jsme přivítali Skalnou, se kterou jsme zakončovali minulou sezonu prohrou 5:3 na jejím hřišti.

Utkání mělo dva rozdílné poločasy, kdy v prvním bylo lepší naše mužstvo, ale v tom druhém pro změnu byli lepší hosté. Úvod zápasu byl opatrný z obou stran. První šanci si vypracovali hosté, když Cverčko napálil míč z dálky do břevna Svobodovi svatyně. Chvíli na to již padla branka. Lomozovi nevyšel centr od postranní čáry, balon však k překvapení všech skončil místo na hlavách našich útočníků přímo v síti – 1:0. Od této chvíle jsme byli lepším týmem, avšak skóre jsme bohužel nenavýšili. Dvě velmi povedené střely měl T.Dočkal. Velkou šanci spálil též náš benjamínek Jirka Šrámek, který nedokázal prostřelit brankáře. O další šance jsme se připravovali špatným finálním řešením. A tak zákonitě přišel trest. Z ojedinělého útoku hostí se zrodila penalta. R.Dočkal nešťastně odkopl míč do našeho vápna a Svoboda musel hasit požár za cenu faulu. Naštěstí kapitán hostí Holý trefil z penalty pouze tyč.

Začátek druhé půle se nám ještě vydařil. V 54 minutě Procházka T. centroval z pravé strany a Štěpánek krásně ve výskoku trefil balon přesně k tyči – 2:0. Bohužel hned vzápětí hosté snížili, když Novák s Holým zamotali naší obraně hlavy a druhý jmenovaný zblízka prostřelil Svobodu. Od této chvíle byli hosté lepší, hnali se za vyrovnáním a naše defenziva horko těžko odolávala. Dvakrát prošel ze strany Glazer, ale Svoboda nás držel. Navíc měl tento zápas náš brankář velmi dobře postaveny tyče, protože i ve druhé půli to zvonilo, když Novák vystřelil spoza vápna. Uklidnění do našich řad přinesl v 87 minutě kapitán T.Dočkal, který ranou ze dvaceti metrů „pod víko“ rozvlnil síť potřetí. Hosté se již na nic nezmohli a tak jsme vyhráli 3:1.

Sestava: Svoboda – Procházka L., Studeník, Dočkal R., Lomoz – Mariňák (60´Seidl), Procházka T., Berdych, Šrámek – Dočkal T. ©, Hudák (46´Štěpánek)

V příštím zápase zajíždíme na hřiště nevyzpytatelné Pily, která postoupila minulý rok jednoznačně z karlovarského okresu a tento rok zatím neprohrála.

V neděli dopoledne hrála též naše starší přípravka. Utkání skončilo vítězstvím našeho týmu v poměru  6:2. Kluci na to, že to byl jejich první zápas v sezoně a většina hráčů byla bez tréninků, podali slušný a bojovný výkon. Utkání bylo vyrovnané po celé utkání. Je třeba pochválit i soupeře ze Sokolova, který byl fotbalovější, a to i přesto, že jejich hráči byli o 2 až 3 roky mladší. Přesto i naši hráči měli některé pěkné akce během utkání a věříme že se to během sezony bude jen a jen zlepšovat.

„tp“