Vítězství na penalty se taky počítá!

SK Kraslice-fotbal : FK SMB Bochov – 2:2 (1:0), PK: 6:5        27.5.2018

V notně splácané sestavě a za úmorného vedra jsme přivítali celek z Bochova. Jaký to rozdíl oproti podzimnímu utkání, kdy teplota oscilovala okolo nuly a vydatně sněžilo, zatímco teď se pomalu blížila ke třicítce a slunce pražilo do hráčů o sto šest. Našemu týmu bohužel z různých důvodů chybělo několik hráčů a tak se v základní sestavě představil mladíček Mariňák (nutno říci, že obstál) a také náš náhradní brankář Hofman, který v předchozích zápasech plnil roli žolíka.

Od úvodu zápasu měli více míč na kopačkách hosté, avšak k bezprostřednímu ohrožení Svobody se nedostávali. My jsme se snažili hrozit především z brejků. Po jednom z nich našel pěkně T.Dočkal Štěpánka, avšak tomu střela nesedla a skončila vedle. Po půlhodině hry jsme šli do vedení, když Procházka uličkou mezi obránci vyslal do samostatného úniku Tomáše Dočkala a ten střelou okolo brankáře rozvlnil síť – 1:0. Poté jsme přežili dvě dobré šance hostí, ale Svoboda nás podržel. V závěru půle jsme ještě mohli skóre navýšit, ale nejprve Štěpánek hlavou přestřelil a Procházkovi se z hranice vápna střela vůbec nepovedla.

Do druhého poločasu jsme nastoupili výborně. Již po dvou minutách se dostal balon k Mariňákovi, kterému nejprve jeho střelu zblokoval obránce, ale napodruhé se dokázal prosadit a zaznamenal tak svůj první gól mezi muži – 2:0. V následném průběhu utkání však tlak hostí sílil a dokázali si vytvářet i velmi dobré šance. V tuto dobu nás svými bravurními zákroky držel brankář Svoboda. Bohužel v 64 minutě se dostal k zakončení Janáček a střelou zblízka snížil na 2:1. Hosté ještě zvýšili svůj tlak, avšak naše mužstvo se dostávalo k velmi nebezpečným brejkům. Škoda jen, že své vyložené šance Štěpánek s T.Dočkalem nevyužili. Zákonitě tak přišel trest. Pět minut před koncem napřáhl za šestnáctkou hostující Pacinda a nechytatelnou střelou do šibenice vyrovnal na konečných 2:2. Následovali tak pokutové kopy, ve kterých se našemu mužstvu dlouhodobě nedaří. Avšak nyní to bylo jinak. V prvních pěti sériích se prosadili všichni aktéři. Až v šesté sérii hráč hostí Pacinda, který předtím vyrovnal, přestřelil branku a náš tým si tak připsal plusový bod. Za náš tým kopali (a proměnili) penalty T.Dočkal, Procházka, Lomoz, Müller, Doboš a Svoboda.

Je třeba poděkovat všem hráčům, že zápas odbojovali a i když byl soupeř asi o malinko lepší, tak jsme dokázali získat alespoň ty 2 body.

Sestava: Svoboda – R.Dočkal, Studeník, Procházka ©, Lomoz – Seidl, Müller, Mariňák – Hofman (55´Doboš), T.Dočkal, Štěpánek

Příští týden zajíždíme do Jáchymova, kde se představíme v neděli 3.6. 2018 od 15:00. Očekáváme opět vyrovnaný souboj.

V sobotu naši starší žáci vyhráli nad Teplou vysoko 15:0 a v neděli mladší přípravka porazila Bukovany 11:4.

„tp“