Vítězná série pokračuje!

SK Kraslice-fotbal : TJ Sokol Lázně Kynžvart – 7:0 (4:0)     13.5.2018

Již čtvrté vítězství v řadě jsme si připsali proti předposlednímu celku tabulky.

Úvod zápasu se nám vydařil náramně. Již v 8 minutě narazil T.Dočkal Gruntovi, čímž překonali ofsajdovou past hostí a druhý jmenovaný šel sám na brankáře, kterého střelou na bližší tyč překonal – 1:0. O 3 minuty později jsme vedli již o dvě branky. Grunt z přímého volného kopu od lajny krásně našel hlavu T.Dočkala, který usměrnil míč do sítě. Třetí gól vstřelil po pěkné individuální akci Müller, jenž prošel od lajny sám až před brankáře a tzv. střelou za nohou ukázkovým angličanem opět rozvlnil síť. Ve 25 minutě to bylo již o 4 branky. Po pěkné kombinační akci a ose Müller, Dočkal T., Štěpánek posledně jmenovaný dopravil balon do odkryté branky. Po této brance jsme v našem úsilí trochu polevili a hosté se párkrát dostali i před Svobodu, který dvěma výbornými zákroky zabránil šanci našeho soupeře. Během první půle jsme měli ještě další šance na zvýšení, ale své šance jsme nevyužili. Tu největší měl kapitán Procházka, který ale trestuhodně minul branku sám před brankářem.  

Do druhého poločasu jsme opět nastoupili velmi aktivně a v 50 minutě vsítil T.Dočkal střelou na bližší tyč již naší pátou branku. O chvíli později jsme vyzráli na ofsajd systém hostí a T. Dočkal společně se Štěpánkem šli tzv. 2 na nikoho. Prvně jmenovaný to vzal na sebe a střelou po  zemi dovršil svůj hattrick. Na konečných 7:0 upravil stav opět náš nejlepší střelec T.Dočkal, když překonal brankáře Matoušů tvrdou střelou zpoza šestnáctky. Hosté se ve druhé půli prakticky nedostali k naší brance a tak Svoboda udržel čisté konto. Postupně jsme prostřídali všechny náhradníky, a i když jsme měli ještě dost šancí na zvýšení skóre, tak to se již nezměnilo. Toto vítězství nás posunulo do horní části tabulky na šestou příčku.

Sestava: Svoboda – Procházka L., Studeník, Procházka T.(c), R.Dočkal (66´Šalda) – Lomoz, Berdych (58´Hofman), Müller (73´Mariňák) – Grunt, T.Dočkal, Štěpánek

V příštím kole zajíždíme na půdu poslední Krajkové a věříme, že naše vítězná série bude pokračovat.

V sobotu sehráli své utkání naši starší žáci, kteří porazili tým Lomnice vysoko 9:1.

V neděli pak hrála mladší přípravka, která s Chodovem remizovala 7:7 a na penalty kluci vyhráli 7:6. V rámci přípravy a vyzkoušení si opravdového utkání odehráli mimo soutěž zápas i naši úplně nejmenší (tzv.předpřípravka), kteří porazili své vrstevníky z Chodova 6:4.

„tp“