Vítězná série pokračuje

SK Kraslice-fotbal : TJ Dynamo Krajková – 3:0 (1:0).

V dalším domácím zápase jsme přivítali tým z Krajkové, který má na jaře velmi dobré výsledky. Očekával se vyrovnaný zápas, když naším cílem bylo oplatit hostům porážku z podzimu. V pěkném počasí (teda než přišla taková větší přeprška J) zavítalo na náš stadionek výborných 128 platících diváků.

Úvod zápasu patřil našim hráčům. Již v první minutě prošel po pravé straně Procházka, ale jeho přihrávka nenašla před brankou adresáta. V osmé minutě už bylo veselo. K odraženému balonu se dostal Studeník, vypálil na branku, hostující brankář jeho střelu pouze vyrazil a Müller pohodlně poslal míč do sítě – 1:0. Hosté byli otřeseni, nicméně se postupně dostali do hry. Především Galajda se Švandrlíkem dělali naší obraně velké starosti. Do vyložené šance se ale nedostali a se dvěma velmi nepříjemnými střelami si poradil brankář Hofman, který v tomto zápase dostal přednost před tradiční jedničkou Svobodou. Na rozdíl od hostů jsme si během první půle vytvořili další velmi dobré příležitosti k navýšení skóre. Útočník Nekoranec měl dvě příležitosti po přihrávkách Procházky, ale nejprve hlavou balon netrefil a podruhé chyběl jeho střele větší důraz. Jednou se za brankářem hostí zatřásla i branková konstrukce, to když po shrumáži ve vápně napálil míč levačkou Studeník, ale jeho střela skončila jen na tyči.

Druhá půle začala náporem hostí, ale do šance se nedostávali. Všechny jejich snahy končily ještě před vápnem. My jsme se uchýlili k rychlým protiútokům. Jeden z nich mohl proměnit v branku Procházka, ale přestřelil. To v 68 minutě se opět po rychlém kontru dostal míč k Müllerovi a střelou na bližší tyč navýšil náš náskok. O několik minut později bylo ještě veseleji. Procházka rozehrál rohový kop nakrátko na Berdycha, který si balon potáhl a vystřelil. Jeho ránu ještě někdo z hostujících hráčů tečoval a nakonec skončila v síti – 3:0. Závěr zápasu se pak už víceméně dohrával.

Toto vítězství je již třetí v řadě. Tentokráte to z naší strany nebyl úplně nejlepší výkon, ale bojovali jsme a hlavně jsme byli poctivý dozadu, což se taky cenní. No a navíc, tři body jsou tři body J. V příštím zápase hrajeme v sobotu 20.5. od 10:30 ve Skalné.

Sestava: Hofman – Lomoz, Studeník, Doboš (76´Rozsíval), Šalda – Procházka ©, Berdych, Palocsányi (68´Seidl) – Nekoranec (50´Dočkal), Müller (76´Štěpánek), Grunt

 

„tp“