V závěru nervy, ale přesto další vítězství

TJ Jáchymov : SK Kraslice-fotbal – 2:3 (0:2)         3.6.2018

V dalším kole jsme zajížděli do Jáchymova, kde je to vždycky docela řežba. Dnešek nevyjímaje.

Začátek utkání měli lepší domácí. Drželi více balon, ale ke Svobodově brance se dostávali jen sporadicky. Postupně se hra vyrovnávala a ve 22 minutě jsme šli šťastnou ranou do vedení. Procházka Leon rozehrával od půlící čáry faul, nakopl balon do pokutového území domácích, brankář Ulaga neodhadl letící míč a po odrazu ho ta kulatá meruna přeskočila a skončila v síti. O minutu později to bylo ještě lepší. Müller vyslal krásnou přihrávkou Dočkala do samostatného úniku T.Dočkala a ten brankáře prostřelil – 0:2. Domácí do konce půle ještě zahrozili pár centry a střelami ze střední vzdálenosti, ale Svobodu příliš neohrozili.

Vstup do druhého dějství jsme měli excelentní. Šalda zatáhl balon, narazil si s Lomozem a zpoza šestnáctky vystřelil. Jeho střelu brankář pouze vyrazil a dobíhající Štěpánek (který byl na hřišti tak 30 sekund) dopravil míč do sítě. Od tohoto gólu probíhala hra celkem v poklidu. My jsme s přehledem drželi domácí daleko od naší branky a to nám stačilo. Bohužel jsme v 66 minutě dostali smolný gól. Přímý volný kop z dálky Svoboda vyrazil nad sebe. Bohužel míč mu pak zmizel trochu ve slunci a domácí útočník celkem snadno dopravil míč do sítě. Tento gól domácí nakopl a začali kousat. My jsme však vyráželi k rychlým brejkům, avšak žádná z velmi nadějných šancí se neujala. A tak domácí 2 minuty před koncem dokázali snížit na rozdíl jediné branky. Po rohu na zadní tyč se prosadil hlavičkou Lešťan. Naštěstí to bylo ze strany domácích vše a my tak mohli slavit další a to velmi cenné vítězství.

Sestava: Svoboda – Procházka L., Studeník, Dočkal R., Šalda – Seidl , Procházka T. ©, Doboš (46´Šťěpánek) – Müller, T.Dočkal, Lomoz (77´Mariňák)

V příštím kole odehrajeme poslední domácí zápas. V neděli 10.6. přivítáme od 14:00 Dolní Žandov.

O víkendu hráli též dětské týmy. Starší žáci prohráli na půdě prvního Královského Poříčí 2:1. Mladší přípravka podlehla v Novém Sedle 5:3 a předpřípravka tamtéž také podlehla 9:4.

„tp“