Úvodní domácí zápas body nepřinesl

SK Kraslice-fotbal : SK Dolní Rychnov – 0:3 (0:1)         8.4.2018

V prvním domácím utkání jara jsme přivítali druhý celek tabulky z Dolního Rychnova.

V krásném počasí začali lépe hosté a dostávali nás pod lehký tlak. Naštěstí do výraznější šance se neprobojovali. Postupně se hra vyrovnávala a my jsme kontrovali dlouhými balony do náběhu našim útočníkům, kterým někdy chyběl opravdu jen kousek, aby se ocitli samotni před bývalým kraslickým brankářem Tomášem Pristašem. Většinu prvního poločasu se ale hrálo od vápna k vápnu bez vyloženějších šancí. Až ve 38 minutě nastala smolná situace pro náš tým. Svoboda v našem pokutovém území přihrál ne úplně ideálně Studeníkovi, kterému se nešťastnou náhodou odrazil míč do ruky a rozhodčí nařídil pokutový kop, který Křenek s přehledem proměnil – 0:1. Dle mého názoru, i po přečtení pravidel, se o penaltu nemělo jednat, protože to nebylo úmyslné hraní rukou, ale s tím už nic nenaděláme.

Do druhé půle jsme šli s předsevzetím výsledek otočit, ale Rychnov nám dal lekci z produktivity. V 55 minutě zatáhl po lajně balon Kalabza, odcentroval a Procházka pohodlně zvýšil na 0:2. Naši hráči se sice stále snažili, ale naráželi na svoje nepřesnosti, nerovnosti povrchu hřiště a v neposlední řadě na tradiční problém proměňování šancí. Dobrou příležitost ke snížení měl třeba T.Dočkal, ale ani jemu se nepodařilo skórovat. Ke konci zápasu jsme hru ještě více otevřeli a v 87 minutě hosté zvýšili po brejku na konečných 0:3.

Sestava: Svoboda – Procházka L., Studeník, Dočkal R., Šalda (84´Mariňák) – Seidl (71´Lomoz), Procházka T. ©, Berdych, Palocsányi (75´Grunt) – Dočkal, Müller

Příští utkání hrajeme v sobotu 14.4. od 10:30 na půdě na jaře velmi dobře hrající Chyše, tak nám držte palce.