Střelecké trápení ve Svatavě - Baník Svatava : SK Kraslice - 1:1 (1:1), PK 5:4

V sobotu se A-tým představil na hrbolatém a podmáčeném "letišti" ve Svatavě. V prvním poločase to vypadalo, jakoby si hráči Kraslic mysleli, že se Svatava porazí sama. Chyběl pohyb, přesnost přihrávek, nasazení apod. I když Kraslice měly optickou převahu, k zakončení se téměř nedostávaly. Domácí hrozili pouze z dlouhých nakopávaných míčů, ale většinou to Kraslická obrana odvrátila. Jedinou, ale zato stoprocentní šanci, měl v úvodní půlhodině Salay, když mu krásně před prázdnou branku nacentroval míč Müller, bohužel se ale tentokrát kraslický střelec neprosadil, když mu míč sklouzl z kopačky. A tak z ničeho nic udeřili domácí, když kraslická obrana při rohu trochu zaspala a domácí útočník hlavou prostřelil Langera - 1:0. Naštěstí pár minut nato se podařilo Kraslicím vyrovnat, tečovaná střela Müllera se odrazila od tyče a volný Salay prostřelil jinak vynikajícího domácího brankáře - 1:1.

Druhá půle byla již čistě v režii Kraslic, ale smůla a střelecká nemohoucnost se hráčům přilepila na paty. Velkou porci smůly měl především Müller, který měl hned 4 dobré střelecké příležitosti. Nejprve dvakrát po přízemních centrech z pravé strany trefil z vápna dobře postaveného brankáře, pak ze závaru ve vápně trefil břevno a nakonec jeho pěknou hlavičku k tyči po centru chytil výborným zákrokem opět domácí brankář. Šance měli ale i ostatní hráči - Salay několikrát střílel z hranice vápna, ale jednou trefil břevno a ostatní střely skončili většinou mimo branku. Skvělou šanci měl Studeník, který se krásně položil do centru Procházky, ale opět trefil jen brankáře. Před domácí brankou bylo také spoustu závarů, kdy se různě míč odrážel, ale bohužel díky malému důrazu balon nikdy neskončil v síti. Byly ještě další šance, ale ty si už nevybavuji, protože těch příležitostí bylo opravdu tolik, že by to jinému mužstvu stačilo na pár zápasů - samotní domácí hráči se divili, co všechno nejsme schopni proměnit...:-(. Nakonec mohli rozhodnout domácí 5 minut před koncem, ale naštěstí s přímého kopu těsně minuli kraslickou branku.

Zápas skončil 1:1, a tak musely rozhodnout penalty, ve kterých se Kraslicím dlouhodobě nedaří. Tentokrát to po třech sériích vypadalo více než slibně, když Langer 2 penalty chytil, zatímco Salay, Procházka i Lomoz proměnili. A tak stačilo aby Studeník či Doboš proměnili a plusový bod by připadl Kraslicím. Bohužel první trefil jen břevno a druhého vychytal brankář. Domácí proměnili a tak se šlo na "náhlou" smrt. V první sérii domácí hráč i  kraslický Bolen proměnili, bohužel hned v té další se domácí opět nemýlili, zatímco Palocsányi nedal. A tak Kraslice odjely ze Svatavy pouze s jedním bodem.

Zápas se Kraslicím tedy příliš nepovedl, navíc se hráči někdy až zbytečně hádali, k čemuž i velmi přispěla svým (dle mého názoru) velmi špatným výkonem mladá rozhodčí, která zápas nezvládla. Navíc hráči Svatavy velmi chytře zdržovali hru a tak se ke konci zápasu ani příliš nehrálo....jen čekalo...

No nic, hlavu vzhůru, ještě nás čekají 3 zápasy, ze kterých bychom potřebovali 9 bodů, abychom si připravili co nejlepší pozici do jarní části soutěže. V sobotu 25.10.2014 hrajeme doma s Březovou "C". Začátek zápasu je již od 14:30. Přijďte nás povzbudit. 

Branky: Salay

Sestava: Langer - Doboš, Bolen, Rozsíval - Lomoz, Müller, Procházka, Svoboda - Salay, Studeník, Grunt (´70 Palocsányi)

"tp"

V sobotu se A-tým představil na hrbolatém a podmáčeném "letišti" ve Svatavě. V prvním poločase to vypadalo, jakoby si hráči Kraslic mysleli, že se Svatava porazí sama. Chyběl pohyb, přesnost přihrávek, nasazení apod. I když Kraslice měly optickou převahu, k zakončení se téměř nedostávaly. Domácí hrozili pouze z dlouhých nakopávaných míčů, ale většinou to Kraslická obrana odvrátila. Jedinou, ale zato stoprocentní šanci, měl v úvodní půlhodině Salay, když mu krásně před prázdnou branku nacentroval míč Müller, bohužel se ale tentokrát kraslický střelec neprosadil, když mu míč sklouzl z kopačky. A tak z ničeho nic udeřili domácí, když kraslická obrana při rohu trochu zaspala a domácí útočník hlavou prostřelil Langera - 1:0. Naštěstí pár minut nato se podařilo Kraslicím vyrovnat, když se tečovaná střela Müllera odrazila od tyče a volný Salay prostřelil jinak vynikajícího domácího brankáře - 1:1.

 

Druhá půle byla již čistě v režii Kraslic, ale smůla a střelecká nemohoucnost se hráčům přilepila na paty. Velkou porci smůly měl především Müller, který měl hned 4 dobré střelecké příležitosti. Nejprve dvakrát po přízemním centrech z pravé strany trefil z vápna dobře postaveného brankáře, pak ze shrumáže trefil břevno a nakonec jeho pěknou hlavičku k tyči po centru chytil výborným zákrekem opět domácí brankář. Šance měli ale i ostatní hráči - Salay několikrát střílel z hranice vápna, ale jednou trefil břevno a ostatní střely skončili většinou netrefením prostoru branky. Skvělou šanci měl Studeník, který se krásně položil do centru Procházky, ale opět trefil jen brankáře. Před domácí brankou bylo také spoustu závarů, kdy se různě míč odrážel, ale bohužel díky malému důrazu balon nikdy neskončil v síti. Byli ještě další šance, ale ty si už nevybavuji, protože těch příležitostí bylo opravdu tolik, že by to jinému mužstvu stačilo na pár zápasů - samotní domácí hráči se divili, co všechno nejsme schopni proměnit...:-(. Nakonec mohli rozhodnout domácí 5 minut před koncem, ale naštěstí s přímého kopu těsně minuli kraslickou branku.

Zápas skončil 1:1, a tak musely rozhodnout penalty, ve kterých se Kraslicím dlouhodobě nedaří. Tentokrát to po třech sériích vypadalo více než slibně, když Langer 2 penalty chytil, zatímco Salay, Procházka i Lomoz proměnili. A tak stačilo aby Studeník, či Doboš proměnili a plusový bod by připadl Kraslicím. Bohužel první trefil jen břevno a druhého vychytala brankář. Domácí proměnili a tak se šlo na "náhlou" smrt. V první sérii domácí hráč i  kraslický Bolen proměnili, bohužel hned v té další se domácí opět nemýlili, zatímco Palocsányi nedal. A tak Kraslice odjely ze Svatavy pouze s jedním bodem.

Zápas se Kraslicím tedy příliš nepovedl, navíc se hráči někdy až zbytečně hádali, k čemuž ale i velmi přispěla svým (dle mého názoru) velmi špatným výkonem mladá rozhodčí, která zápas nezvládala. Navíc hráči Svatavy, velmi chytře zdržovali hru a tak se ke konci zápasu ani přiliš nehrálo....

No nic, hlavu vzhůru, ještě nás čekají 3 zápasy, ze kterých bychom potřebovali 9 bodů, abychom si připravili co nejlepší pozici do jarní části soutěže. V sobotu 25.10.2014 hrajeme doma s Březovou "C". Záčátek zápasu je již od 14:30. Přijďte nás povzbudit.  

Branky: Salay.

Sestava: Langer - Doboš, Bolen, Rozsíval - Lomoz, Müller, Procházka, Svoboda - Salay, Studeník, Grunt (´70 Palocsányi)

"tp"