TJ Spartak Chodov "B" : SK Kraslice - 4:5

Zápas dvou týmů, které na jaře neztratily ani bod, sliboval pěknou fotbalovou podívanou, což se z větší části i naplnilo. Hrálo se za pěkného počasí na slušném hřišti a diváci si jistě přišli na své. Kraslice odjížděly s téměř kompletním týmem, chyběl Kričfaluši a naopak se do sestavy vrátil uzdravený Müller.

Záčátek zápasu vyšel lépe domácím jenž drželi míč více na svých kopačkách a párkrát ohrozili Zadňančina, ale ten se nedal a především při rohových kopech působil velmi jistým dojmem. Po deseti minutách se hra začala vyrovnávat a Kraslice se začaly dostávat do šancí. Bohužel chyběla lepší finálka nebo lepší náběh na rohové kopy. Ve 20té minutě ale vysunul Šiman Doboše kolmicí do vápna, který si míč zasekl a byl podražen domácím obráncem - pokutový kop. Doboš to vzal sám na sebe a s přehledem uklidil míč k tyči - 0:1. Tento gól Kraslice nakopl a od této chvíle byly lepším týmem. Tlačily se do dalších šancí, ale domácí obrana držela. Až po střele Diffoa ze strany brankář domácích míč neudržel a vyrazil ho před sebe. Grunt chvíli zapřemýšlel, zda má běžet, ale nakonec vyrazil a i když měl k balonu dál než brankář, dokázal míč dorazit do sítě - 0:2. Do konce poločasu měly Kraslice ještě několik šancí, ale buď tomu něco chybělo nebo útok zastavil praporek pomezního (zvedal to jak na nádraží) a rozhodčí Melničuk rád odpískal postavení mimo hru, i když některé situace ofsajdy určitě nebyly. Po gólu volala rozhodně šance, kdy šel Diffo sám na golmana, ale místo střely po zemi okolo brankáře se ho snažil přehodit a to brankář vystihl. Kraslice mohly náskok zvýšit i po akci Procházky s Müllerem, kdy šli v podstatě dva na jednoho, ale Müller špatně zakončil. Do konce půle se nic fotbalového už neodálo, ale domácí byli vývojem evidentně zaskočeni a začali zákeřně faulovat. Při jedné situaci byl úplně mimo hru nakopnut Diffo, ale rozhodčí bohužel nic neviděl.

Do druhé půle domácí vystřídali dva hráče a bylo to na jejich hře hned znát. Místo zkušených matadorů přišli běhaví mladíci, kteří mají již zkušenosti i z chodovského "A" mužstva. Úvod poločasu ještě Kraslice zachytily a navíc přidaly třetí gól. Procházkův roh na přední tyč se k němu odrazil zpátky, z první levačkou poslal míč na zadní tyč, kde nikým nehlídaný Doboš s přehledem zakončil - 0:3. Paradoxně od této chvíle Kraslice jakoby přestaly hrát a myslely si, že už to ňák dokopou - chyba. Domácí najednou byli všude a pohodlně přehrávali hostující hráče. Bylo jen otázkou času, kdy se jim podaří vstřelit branku. Velmi blízko k tomu měli po faulu Studeníka, kdy rozhodčí nařídil pokutový kop, ale Zadňančin v brance vystihl směr a výborně zasáhl proti střele a tak se skóre ještě neměnilo. Domácím nakonec pomohla nedůslednost kraslické obrany při bránění standartních situací. Po jednom z rohů nejvyšší obránci podběhli balón a po shrumáži se míč odrazil do branky - 1:3. To běžela cca 60 minuta. Za pár minut později bylo ještě hůř. Po rychlém výpadu se dostali domácí do vápna (pravděpodobně díky ofsajdu, který ale rozhodčí nechal být), kde nabíhající hráč s přehledem z deseti metrů uklidil k pravé tyči - 2:3. S Kraslicemi to v tuto chvíli nevypadalo příliš dobře a domácí se hnali do jednoho útoku za druhým. Navíc se hostům nedařili ani rychlé brejky, kdy je domácí chytře vystavovali do postavení mimo hru. Především Diffo měl problém si hranici ofsajdu pohlídat. Naštěstí se ujala jedna z mála šancí, které si Kraslice ve druhém poločase vypracovaly. Po chybě domácí obrany vybojoval míč Lomoz, předložil kolmici do vápna Diffoovi, který mu nahrávku výborně vrátil a pro Lomoze již nebyl problém pod padajícím brankářem uklidit míč do sítě - 2:4. To domácí tlak na chvíli otupilo a Kraslice si mohly trochu vydechnout. Bohužel pak přišla chyba kapitána Svobody, který místo aby míč odpálil pryč, dělal kličku, která mu nevyšla a tak musel domácího útočníka faulovat. Z následného přímého volného kopu se opět projevila nedůslednost kraslické defenzivy, kdy se u nejmenšího hráče na place Lomoze objevili dva domácí útočníci, kteří dotlačili míč do brány - 3:4. S Kraslicemi to opět vypadalo špatně, domácí měli další šance, ale gól se jim vstřelit nepodařilo. A když pár minut před koncem Diffo využil chyby domácích, kdy šel sám na bránu, obešel brankáře a zakončil do prázdné branky - 3:5, vypadalo to, že se zápas již jen dohraje. Bohužel se domácím povedl ještě jeden útok, kdy se pohodlně dostali od lajny do vápna a pro nabíhajícího hráče, který dostal ideálně přihrávku, nebyl problém dopravit z malého vápna míč do sítě - 4:5. Pro Kraslice bylo štěstím, že okamžitě po tomto gólu odpískal rozhodčí konec zápasu a tak Kraslice vyhráli na půdě prvního celku 4:5.

Hráči za svůj výkon určitě zasluhují pochvalu, i když ve druhé půli byli pod tlakem a evidentně jim docházeli síly. I když není se co divit, když někteří museli být v den zápasu v práci, někteří dokonce na noční směně. V sobotu nás čeká na domácím hřišti další těžký soupeř a to tým Kynšperku "B", který je o bod před Kraslicemi.

Branky: Doboš 2, Grunt, Lomoz, Diffo    

Sestava: Zadňančin - Šiman, Studeník, Svoboda - Lomoz, Müller, Procházka, Palocsányi - Diffo, Grunt, Doboš. Střídali: Dočkal, Schwarz, Račko

"tp"

 

Diskusní téma: TJ Spartak Chodov "B" : SKF Kraslice - 4:5

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek