TJ Baník Bukovany : SK Kraslice - 1:3

V předposledním kole soutěže zajížděli hráči Kraslic na hřiště Bukovan, které mají na jaře solidní formu a tak se očekával těžký zápas. Trenér Schwarz udělal v základní sestavě několik změn, když pár hráčů z různých důvodů chybělo a navíc poslal do útoku brankářskou jedničku Zadňančina.

Od začátku se hrálo v podstatě jen na domácí branku. Hráči Kraslic dobře kombinovali a domácí vůbec k ničemu nepouštěli. Bylo proto jen otázkou času, kdy padne první gól. Po deseti minutách vybojovali krasličtí na soupeřově půlce balon, Procházka přistrčil na volného Zadňančina, který se sám před brankářem nemýlil a zkušeně uklidil míč k tyči - 0:1. Nedlouho poté mohl Zadňančin zvýšit, ale jeho hlavičku po centru Procházky brankář výborně zneškodnil. Kraslice měly stále tlak a šance přicházely. Po rohovém kopu se neprosadil Kričfaluši a tentýž hráč mohl zvýšit z přímého volného kopu z hranice šestnáctky, ale těsně minul. A tak jak již to bývá, když nepadl gól na jedné straně, padl z ojedinělé šance na druhé. Míč z autového vhazování propadl mezi obránci Kraslic a pohotový útočník domácích vyrovnal - 1:1. To byla ovšem jediná šance, kterou si za první poločas domácí vypracovali. Do poločasu se Kraslicím povedla ještě jedna nádherná akce, kdy z vlastní poloviny šel balon z nohy na nohu po ose Procházka - Grunt - Procházka - Filandr, který obešel domácí obránce, položil si gólmana, ale bohužel těsně minul.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako ten první. Hráči Kraslic se tlačili do útoku a domácí obrana horko těžko odolávala. Velikou smůlu měl Patrik Filandr, který trefil dvakrát tyčku. Další šanci měl také Zadňančin, ale jeho střela se mu sklouzla po nártu a tak šla střela vedle. Podobně se vedlo i Kričfalušimu s Müllerem. Po 20ti minutách se už na střeleckou smůlu nemohl dívat stoper Studeník, který napřáhl snad z pětačtyřiceti metrů, balon ve vzduchu "zaplaval" a jeho střela skončila v síti - 2:1. Namlsaný Studeník nedlouho poté vystřelil ještě jednou, ale tesně minul. Domácí měli ve druhém dějství jedinou šanci, když po standartní situaci hlavičkoval útočník ve vápně úplně sám, ale minul. Čtvrt hodiny před koncem Kraslice definitivně uklidnil Filandr, který se přeci jen dočkal, když šel po brejku sám na brankáře a nedal mu šanci - 3:1. Do konce zápasu měli krasličtí ještě několik šancí, ale střídající domácí brankář svůj tým několikrát podržel. Deset minut před koncem byl střídán veterán Kričfaluši, který odehrál svůj poslední soutěžní zápas v kraslickém dresu a rozloučil se tak se svou bohatou kariérou. Tímto bych chtěl Pepovi poděkovat za veškerou práci, kterou jako hráč pro tým udělal. Jako předseda klubu a trenér žáků však pokračuje dál a tudíž pro kraslický fotbal toho ještě jistě mnoho dobrého vykoná. Definitivní tečku s hráčkou kariérou udělá po středečním přátelském utkání s HC Energie Karlovy Vary.

Branky: Zadňančin, Studeník, Filandr

Sestava: Hofman - Svoboda, Studeník, Dočkal - Schwarz, Müller, Procházka, Grunt - Finadr, Kričfaluši, Zadňančin. Střídali: Račko, Palocsányi, Salva.

Ve středu 18.6.2014 od 17:00 hrajeme již zmiňovaný přátelský zápas proti extraligovému klubu HC Energie Karlovy Vary. Přijďte nás povzbudit a zasoutěžit si o vstupenky na hokej a pro nějaký ten suvenýr a autogram od extraligových hráčů.


"tp"


Diskusní téma: TJ Baník Bukovany : SK Kraslice - 1:3

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek