Střelecké hody v Merklíně!

TJ Elektroporcelán Merklín : SK Kraslice-fotbal „A“ 3:8 (1:5

5.10.2019

V osmém kole 1.A třídy jsme zajížděli do Merklína, kde nás čekalo dosti nevlídné počasí a velmi malé hřiště. Zápas jsme však měli pod kontrolou od samého začátku a bylo jen otázkou času a naší trpělivosti, kdy se prosadíme. Naštěstí už po čtvrthodině hry našel centr Müllera hlavu Dočkala, který rozvlnil síť – 0:1. O pár minut později byl ve vápně faulován Lomoz a nařízenou penaltu s přehledem proměnil opět Dočkal – 0:2. Za dalších pět minut jsme výborným presingem získali balon a nabídnutou šanci proměnil Sedláček – 0:3. Prakticky vzápětí dovršil střelou k tyči svůj hattrick kanonýr Dočkal – 0:4. To běžela teprve 26 minuta. Poté jsme si vybrali desetiminutovku, kdy jsme nebyli tolik soustředění a domácí toho využili. Rychlý náběh za naši obranu jsme nezachytili a Neč obstřelil vyběhnuvšího Svobodu – 1:4. Poslední slovo v prvním poločase měl však náš Šrámek. Balon si navedl na střed a z hranice šestnáctky vymetl šibenici domácí branky – 1:5.

Druhý poločas už z naší strany nebyl tak dobrý, přesto jsme stále diktovali tempo hry. Již na 1:6 zvyšoval střelou zblízka Müller. Domácí v 65 minutě snížili, když si po rohu nešťastně srazil balon do vlastní branky Palocsányi – 2:6. O chvíli později ovšem střelu Dočkala dorazil do prázdné branky Lomoz a bylo to opět o pět branek – 2:7. Sedm minut před koncem domácí z penalty nařízené za ruku Palocsányho v pokutovém území snížili, ale poslední slovo měl náš tým. Procházka vysunul Dočkala, který šel sám na brankáře. Ve výborné pozici ještě nahrál Lomozovi, který dopravil míč do prázdné sítě a určil konečný výsledek 3:8.

Sestava: Svoboda – Hruška (57´Seidl), Studeník, Procházka, Palocsányi – Müller, Šrámek, Kurtin, Sedláček (64´Salva) – Dočkal ©, Lomoz

 

Toto vítězství bylo již sedmé v řadě a společně s Vintířovem jsme v čele soutěže. Příští týden nás čeká opět šlágr kola, když na svém hřišti v sobotu 12.10. od 13:30 přivítáme třetí tým tabulky Ostrov „B“.

 

Béčko na domácím hřišti porazilo poslední Luby 3:0, když branky dávali Roman Hessoun, Radim Kabelka a Lukáš Větrovec.

Mladší žáci podlehli Velké Hleďseby 3:2 (branky Šimeček a Böhm).

Starší přípravka vyhrála ve Vintířově vysoko 2:13. Branky dávali: Ferenc 4, Kesner 4, Vostatek 2, Krajník 2 a Klepáček.

Mladší přípravka podlehla po srdnatém výkonu silnému Chodovu 6:3. Branky našeho týmu dávali Adelt, Elíz a Hlavatý.

tp“