Šťastné i když (snad) zasloužené vítězství.

Situace před zápasem s A-týmem Dolního Rychnova se opět dostala do té "naší",  "standartní", "kraslické",  a pro mě osobně vždy frustrující podoby :  z různých důvodů se nedostavili (někteří i bez omluvy) celkem 4 hráči, což nás dostalo do situace, kdy musel do základní sestavy poprvé naskočit mladý Peťa Müller a na lavičku usednout pouze 1 hráč, taktéž dorostenec Michal Müller. Naproti tomu Dolní Rychnov v týdnu doplnil svůj kádr o 3 hráče z Březové, takže se logicky vkrádala myšlenka na nedávný zápas ve Skalné, který jsme dohrávali pouze s 8 zdravými hráči a navíc s 6-gólovým přídělem "na hrbu". Naštěstí parta, která se prezentovala v nedělním odpoledni na kraslickém trávníku ukázala, že dokáže zabojovat a navíc předvést i něco z fotbalové kvality.  Do 1. poločasu vstoupili lépe hosté, kteří hlavně v osobních soubojích dokázali náš tým přehrávat a jejich zkušená obrana v čele s kraslickým rodákem Honzou Křížem držela na uzdě naše útočné úmysly. Výjimkou byla poue 1. minuta, kdy se nečekaně dostal do samostatného brejku David Palocsanyi, ale svoji superšanci zakončil mimo tyče gólmana hostí Šantory. Postupem času se hra vyrovnávala a pokud náš tým neřešil herní situace vysokými nakopávanými balóny, dokázal krátkými přihrávkami po zemi svého soupeře přehrávat. V obrovské šanci se ocitá Tomáš Procházka, který v samostatném úniku nedokázal míč dostat do hostující brány. Když už se zdálo, že bychom mohli jít do vedení, přišel důraz hostů v našem pokutovém území a po sérii odražených balónů se trefil hostující Strnad. O chvíli později při nás stálo obrovské štěstí, když náš gólman Tomáš Pristaš předvedl excelentní reflexivní zákrok na brankové čáře a tím nás zároveň nechal dál ve hře o případný obrat v zápase. Poločasovou přestávku strávili lépe hráči Dolního Rychnova, neboť úvod 2. půle patřil opět jim. Naštěstí se prezentovali pouze několika závary po standardních situacích nebo  dlouhých autových vhazováních. A pak to přišlo. Přibližně v 60 minutě nám předvedl Tomáš Studeník svým vyrovnávacím gólem jak moc nám v předchozích zápasech chybělo jeho zakončení z velké a střední vzdálenosti. Náš tým povzbuzený touto brankou dokázal v těchto chvílích na hřišti lépe kombinovat a přidal k tomu jako nadstavbu i obětavost v osobních soubojích. V 72 minutě se dostal na hřiště také druhý mladík Michal Müller a jeho chvíle přišla 4 minuty před koncem, kdy po načasované přihrávce Tomáše Procházky rozhodl tento zápas. Radost po závěrečném hvizdu byla pochopitelná, navíc se pak přenesla až do večerních hodin do hospůdky na hřišti. Ale to už je jiný příběh....  :-)
Při týmovém výkonu se nechválí jednotlivci, ale dnes uděláme výjimku. Respekt a uznání zaslouží oba mladíci - jmenovci Müllerové. První Péťa junior se statečně dokázal prát s urostlými zadáky soupeře, navíc několikrát fanouškům předvedl, jak hodně šikovné má nohy. Druhý Michal 100% splnil roli žolíka a svou dravostí a důrazem pomohl týmu ke 3 bodům. A ještě poslední věta k našim hostům: dali teď dohromady kvalitní tým a pokud se jim budou vyhýbat zranění půjdou výsledkově nahoru, což jim, přestože jsou naši konkurenti přejeme.

SK Kraslice - SK Dolní Rychnov "A"  2 : 1  (0 : 1)
Sestava Kraslic : Pristaš  -  Rozsíval O., Studeník T., Fišer Z., Grunt J.  -  Palocsanyi D., Müller P., Procházka T. ©, Lomoz V.  -  Schwarz T., Müller P. jun. (72´Müller M.)
Připraven:  náhradní gólman Peťa Hofmann

V dalším zápase zajíždíme v neděli na horkou půdu nedaleké Krajkové, jejíž poslední výsledky budí respekt. Začátek je v 15,00 hod.
"ws"