Staré Sedlo : SK Kraslice - 2:3

Co napsat k takovému utkání? Kraslice přijely do Starého Sedla s touhou odčinit velmi špatný výkon ze zápasu se Šindelovou (i když to byl vyhraný zápas). Navíc se do základní sestavy po předchozí pauze vrátili Zadňančin, Procházka a Kričfaluši. Již při rozcvičení bylo jasné, že se nebude hrát příliš hezký fotbal, protože hřiště ve Starém Sedle je velmi velmi špatné (patrně nejhorší, na kterém jsem kdy hrál - pozn.aut.).

Úvod zápasu paradoxně vyšel lépe domácím, kteří byli nebezpečnější a párkrát prověřili kraslickou obranu, která z počátku nepůsobila nejjistějším dojmem. Po jednom ze závarů se snažil domácí hráč přehodit Zadňančina v brance Kraslic, ale ten skvěle na poslední chvíli vytáhl míč nad břevno. Poté se již více hrálo na polovině domácích a Kraslice se snažily tlačit, ale na rozbitém terénu je míč neposlouchal a navíc chyběl lepší pohyb. Několikrát se sice krasličtí dostali do šestnáctky, ale chyběla buď lepší finální přihrávka či lepší zakončení. Přibližně po 20ti minutách ale Lomoz zatáhl středem hřiště míč, prošel přes dva hráče a předložil přihrávku nabíhajícímu Salvovi, který z blízkosti prostřelil výborného domácího brankáře - 0:1. Bohužel z vedení se Kraslice radovaly jen chvíli, protože po dalším ze závarů před hostující brankou se do odraženého míče opřel domácí středopolař a k překvapení všech jeho střela z poza šestnáctky skončila v síti - 1:1. Do konce poločasu se již nic zvláštního nestalo, domácí důsledné bránili a Kraslice se těžko dostávaly do šancí.

Druhá půle začala velkým náporem Kraslic, ze kterého vzešel také vedoucí gól, když si na nejlepším kousku hřiště u lajny pohrál Grunt se dvěma soupeři, nacentroval před bránu, kde Kričfaluši zkušeně hlavou zakončil - 1:2. Následně se po rohu do obrovské šance dostal Palocsányi, ale hlavou přestřelil. V této fázi zápasu krasličtí jasně kontrolovali hru a nepouštěli domácí na svoji polovinu - když, tak výjimečně. Domácí hráli pořád svou hru - pouze nakopávané míče - se kterými si obrana hostí dokázala lépe poradit než v první půli. Kraslice měly další příležitosti k navýšení skóre, ale vždycky chyběl malý kousek. Neujal se ani přímý kop od Grunta, který jen těsně minul, ani několik rohů Procházky, které kolikrát prolítly vápnem, kde chybělo spíše štěstí, aby se kulatý nesmysl odrazil tam, kam má. Když už to vypadalo, že se zápas v klidu dohraje, udělaly Kraslice jednu velkou taktickou chybu: Kraslice zahrávaly roh a nikdo z hráčů si nevšiml, že Studeník a Doboš šli do útočného vápna a na polovině hřiště zůstali hráči jeden na jednoho. Navíc se roh Procházkovi příliš nepovedl, brankář ho v klidu stáhnul ze vzduchu a okamžitě hledal výkopem svého útočníka - našel. Domácí rychlík přesprintoval Lomoze a v situaci dva na jednoho zakončil na vzdálenější tyč. Zadňančin v brance byl bezmocný. 80. minuta - 2:2. Tento stav samozřejmě Kraslicím nevyhovoval a tak se tlačily do útoku. Naštěstí byl v 87.minutě faulován před šestnáctkou Procházka a Studeník parádní bombou z dvaceti metrů nedal brankáři šanci - 2:3. Do konce zápasu se již nic zásadního nestalo a tak Kraslice mohly slavit šesté vítězství v řadě.

Je nutno podotknout, že to byl velmi těžký zápas. Na velmi špatném a malém hřišti domácí stačili po většinu zápasu běhat s kraslickými hráči a jejich styl hry (bum prásk běž) jim stačil. Pokud domácí ucítí šanci, tak se ve Starém Sedle bude všem vyhrávat těžko. Naštěstí to Kraslice zvládly a můžou se v klidu připravovat na velmi důležitý dvojzápas, kdy ve čtvrtek 8.5. jedou na hřiště Chodova "B" (první celek tabulky), kde hrají od 15:00 a v sobotu na domácím hřišti přivítají Kynšperk "B", který je na pátém místě o bod před Kraslicemi.


"tp"


Diskusní téma: Staré Sedlo : SKF Kraslice - 2:3

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek