Smolná prohra s razítkem hlavního rozhodčího.

V dalším zápase jsme přivítali rezervu Ostrova, který potvrdil náš předpoklad, že to bude zatím nejfotbalovější manšaft, na který jsme v průběhu podzimu narazili. V úvodních minutách se hrálo spíše opatrně s minimem šancí na obouch stranách. Hosté hrozili zejména po levé straně, kde měli rychlostně a technicky slušně vybavené hráče. Naši obránci spolu s gólmanem Alexem Langerem však potvrzovali stoupající úroveň naší defenzívní činnosti z poslední doby a nedovolili hostům se dostat do vážnější gólové situace. Ve 30 minutě vyslal Sláva Lomoz výbornou přihrávkou do brejku Tomáše Salvu a ten chladnokrevně posílá náš tým do vedení. Vzápětí mohlo být ještě veseleji, bohužel Tomáš Studeník sám před gólmanem posílá míč o milimetry vedle levé tyče hostující brány. Dvě minuty před přestávkou předvedli „Ostrované“ nejhezčí akci celého zápasu, kdy po sérii narážeček jejich levé strany prostřelili poprvé našeho gólmana a srovnali tak skóre na 1:1. O přestávce jsme provedli drobné změny cílené zejména na důslednější zavření jejich nebezpečnější levé lajny. Bohužel úvod druhé půle zásadně ovlivnila hrubá chyba hlavního rozhodčího Topinky, který přehlédl úmyslné posunutí míče rukou ostrovského hráče a z této „přihrávky“ pak vytěžil další ostrovský hráč neregulérní branku. A jak se nakonec ukázalo byl to gól, který tento zápas rozhodl. Celý stadion včetně pomezních rozhodčích i delegáta tuto situaci viděli, pouze hlavní rozhodčí nikoliv….Nezbývá, než věřit, že to sudí neudělal úmyslně a zároveň se budeme snažit pochopit, že je to také jenom člověk, který se může splést. Celý druhý poločas se nesl ve znamení naší snahy o vyrovnání, hosté se zaměřili hlavně na ubránění těsného vedení a objektivně nutno podotknout, že si počínali zkušeně, navíc hrozili rychlými brejky, které jsme často museli hasit doslova na poslední chvíli. Naší největší šanci na srovnání výsledku měl na kopačkách Tomáš Salva, ale ve své tutovce tentokrát selhal, když z bezprostřední blízkosti pouze nastřelil hostujícího gólmana. Našemu týmu opět nelze upřít velkou snahu a bojovnost, avšak jak už jsem několikrát v minulosti zmiňoval celé řadě akcí chybí potřebná kvalita, nebo taková ta individuální šikovnost, která vede k přehrání soupeře nebo k úspěšnému zakončení akce. I přestože Ostrov vykazoval větší technickou kvalitu, náš tým opět dokázal svým charakterem tento rozdíl smazat, byť to nakonec k získání tolik potřebných bodů nevedlo.
S ohledem na průběh zápasu a neregulérní branku hostů je tentokrát porážka tak trochu nešťastná. A aby toho nebylo málo, tak se nám před zápasem v N. Roli opět rozpadá tým, neboť
5 (!!!) hráčů z nedělního základu nebude k dispozici….. Tak nám držte palce..... Emotikona smile

SK Kraslice – Ostrov „B“ 1 : 2 (1:1)
Sestava : Langer - Rozsíval O. (15´Lomoz V.), Studeník T., Šiman J. - Müller P. ml. (46´Berdych J.), Procházka T.(c), Fišer Z., Paloscanyi D. (80´Dočkal T.) - Grunt J., Müller P.st., Salva T.
Branka : Tomáš Salva

 

V dalším zápase zajíždíme v neděli na půdu vedoucího celku tabulky FK Nová Role. Začátek je ve 14,00 hod.
„w“