Slušný výkon na lídra nestačil!

SK Kraslice-fotbal : 1.FC Karlovy Vary „B“ – 2:6 (1:2)

První domácí zápas jara a pěkné počasí přilákalo na náš stadionek skvělých 156 diváků. Náš tým přivítal vedoucí celek soutěže, od kterého na podzim obdržel náklep 9:2.

Snaha o nezopakování úvodu z podzimního utkání (obdrželi jsme branku po 8 vteřinách) vzala za své hned ve druhé minutě, kdy chtěl Šalda posunout míč hlavou k brankáři Svobodovi, přitom ale nechtěně „namazal“ hostujícímu Šupíkovi, který s přehledem zakončil – 0:1. Tento stav našimi hráči otřásl a Vary diktovali hru. Především kolmé přihrávky za obranu nám dělali problémy. Po jedné z nich utekl po pravém křídle Lattisch a nedal Svobodovi šanci – 0:2. Nutno říci, že hosté měli spoustu dalších šancí, které buď nedotáhli nebo je skvěle vychytal Svoboda. Zhruba po půl hodině hry se nám podařilo snížit, když se po pěkné kombinační akci před pokutovým územím soupeře dostal míč ke Schwarzovi, který krásně levačkou uklidil míč k tyči – 1:2. To naše kluky nakoplo a najednou se hra velmi vyrovnala a začali přicházet naše další šance. Bohužel ani z těch největších tutovek, které měli Salay, dvakrát Dočkal, který šel dokonce sám na brankáře a Procházka jsme nic nevytěžili a tak první půle skončila 1:2.

Jak jsme výborně zvládli konec prvního poločasu, tak začátek druhého byl hrůzostrašný. Nejprve ve 47 minutě hosté zvýšili z takové penalty nepenalty (něco podobného jako večer v derby kopala Slavie proti Spartě) a ještě v té samé minutě utekl po křídle hostující záložník, který předložil Šupíkovi před odkrytou branku a ten se nemýlil – 1:4. Domácí však nesložili zbraně a snažili se dál bojovat. Vyplatilo se a snížení přinesl individuální akcí a přízemní střelou k tyči Salay. Následné minuty patřili jednoznačně našemu celku, ale nedařila se finální fáze a nebo jsme zklamali v zakončení. A tak to byli naopak hosté, kteří opět navýšili svůj náskok, když se Slakoper krásně trefil z 25 metrů. Do konce zápasu se hosté trefili ještě jednou po překonání našeho ofsajd systému. V závěru zápasu měli v našem týmu ještě velké šance Grunt a Štěpánek, ale také potvrdili naší slabinu v tomto zápase a tou jednoznačně bylo neproměňování (i ložených) šancí.

Utkání tedy skončilo výhrou hostů 2:6, nicméně si myslím, že se naše mužstvo nemá za co stydět a předvedlo velmi solidní výkon, na kterém lze určitě stavět. Příští týden nás čeká další velmi obtížný zápas na půdě Lokte, který má na jaře zatím skvělou formu.

Sestava: Svoboda – Lomoz, Studeník, Šalda – Müller (79´Nekoranec), Schwarz, Berdych (64´Grunt), Procházka, Palocsányi (80´Seidl) – Dočkal T., Salay (84´Štěpánek)

„tp“