SK Kraslice : TJ Slavoj Kynšperk "B" - 4:0

Po čtvrtečním vítězství nad leaderem tabulky Chodovem "B", nastoupili v sobotu hráči Kraslic k dalšímu těžkému utkání a to proti Kynšperku "B", který byl o bod před nimi.

Od první minuty však bylo jasné, které mužstvo bude diktovat tempo hry. Kraslice velmi dobře kombinovaly a nepouštěly hosty na svojí polovinu hřiště. Jak už je ale pro kraslické zvykem, potřebují několik šancí, aby vstřelili branku. Zpočátku Kraslice útočily především po stranách a do vápna hostů létal jeden centr za druhým, ale urostlá obrana si s tím vždy poradila. Pěknou akci předvedl Doboš, který od rohového praporku přešel přes dva hráče, ale jeho křižná střela jen o kousek minula branku. To Svobodova rána po odraženém balonu minula branku o něco víc. Kdyby chtěl Míra jednou skončit s klasickým fotbalem, určitě by ho po téhle střele draftovali do nějakého ragbyového týmu. Góly na svých hlavách měli také Šiman a Palocsányi, ale v obou situacích špatně odhadli letící balon z kopaček Procházky a tak se stále skóre neměnilo. Neujala se ani střela z vápna od Müllera ani akce Doboše, který se ocitl sám před brankařem, ale byl příliš blízko na to, aby ho prostřelil. Naštěstí se zhruba ve 25té minutě ujala jedna rychlá akce. Křižnou nahrávku Procházky domácí srazili k Šimanovi a náš El Šimíňo posunul ideálně (údajně to tak přesně chtěl, ale nikdo mu to nevěří) do šestnáctky Lomozovi, který obešel brankáře a do prázdné branky zakončil - 1:0. Následně Kraslice měly další příležitosti, ale buď chyběla lepší finální přihrávka nebo větší důraz v zakončení. Skóre tak zvyšoval až 5 minut před koncem prvního poločasu Studeník, který se opřel do odraženého balonu a jeho přízemní střela skončila u pravé tyče - 2:0.

Druhý poločas byl z pohledu Kraslic co se týče herního projevu horší, nicméně pořád zápasu jednoznačně dominovaly. Jedinou "příležitost" si hosté vytvořili hned v úvodu druhého poločasu, když zpoza šestnáctky hostující útočník vystřelil a Studeník lehce tečoval, ale Zadňančin v brance byl připravený. Ve druhé půli tak pokračovalo především zahazování vyložených šancí Kraslic, i když se stav měnil již v 55té minutě, kdy se po velmi špatné rozehrávce El Šimíňa od půlící čáry míč přeci jen dostal k osamocenému Müllerovi, který sám před brankářem nezaváhal a zkušeně poslal míč k tyči - 3:0. Následně mohl zvýšit střídající Schwarz, ale jeho střela skončila na tyči. Po jednom z mnoha rohových kopů mohl zvýšit Svoboda, ale domácí kapitán nedokázal dotlačit míč do sítě. Některé další šance Kraslic buď zmařilo postavení mimo hru nebo chyběla opět lepší finálka či důraz v zakončení. Před koncem zápasu po pěkné akci Procházka pouštěl za sebe na Svobodu, ten ale bohužel nastřelil domácího obránce. Co se nepovedlo Mírovi, to se o malou chvíli později povedlo Tomáši Schwarzovi, kdy po téměř totožné akci posílal Lomoz od brankové čáry merunu na střelu Procházkovi, který opět pustil mezi nohama za sebe a pro Schwarze již nebyl problém uklidit míč k levé tyči hostující branky - 4:0. Tímto skóre také zápas skončil a domácí si mohli užít děkovačku se svými diváky, kterých dorazilo něco přes stovku.

Branky: Lomoz, Studeník, Müller, Schwarz

Sestava: Zadňančin - Šiman, Studeník, Svoboda - Lomoz, Müller, Procházka, Palocsányi - Diffo, Grunt, Doboš. Střídali: Salva, Schwarz, Račko, Dočkal

Dle slov trenéra Schwarze byl první poločas tohoto zápasu nejlepších 45 minut v této sezoně v podání kraslického celku a já s tím nemohu než souhlasit. Ve druhé půli se již projevilo, že chtěl každý dát gól a s prakticky neškodným soupeřem hráči občas vymýšleli zbytečně složité kombinace než aby hráli jednoduše. Nicméně i tak to byl jako celek velmi dobrý zápas a věříme, že mužstvo bude v takových výkonech pokračovat i v nadcházejícím období, kdy zajíždí do Krásna a poté bude hrát domácí derby s Jindřichovicemi.

Před utkáním dospělých se na domácím hřišti proti Kynšperku představili také starší žáci, kteří ale bohužel prohráli 1:4, když jedinou branku Kraslic dával Vojta Košař.

"tp"