SK Kraslice : Olympie Březová "C" - 7 : 1

     V úvodním zápase fotbalového jara se představil tým dospělých na domácím hřišti proti Olympii Březová "C". Před utkáním byl trenér Schwarz lehce nervózní, jelikož na podzim Kraslice s tímto soupeřem prohrály a navíc kolovaly zvěsti, že má být mužstvo posíleno o hráče březovského "B" týmu. Naštěstí hráči Kraslic nastoupili k zápasu zodpovědně a nepřipustili žádné komplikace a tak mohl po zápase trenér spokojeně oslavit svoje životní jubileum.

     K zápasu. Od začátku bylo patrné, které mužstvo bude diktovat tempo hry. Březovští postavili před vlastní šestnáctkou obranný val a zmohli se pouze na dlouhé nakopávané míče. Kraslice měly po většinu hry míč na svých kopačkách, ale zpočátku chyběla dobrá finální přihrávka. A tak úvodní gól nepadl po bůhvíjaké akci, ale po zaváhání brankáře Březové, kterého na hranici faulu atakoval kamerunec Diffo, rozhodčí nechal hru běžet a pro kraslického útočníka již bylo snadné dopravit míč do sítě - 1:0. Následně měly Kraslice několik slibných šancí, především po centrech ze stran, ale ne a ne se prosadit. Až po pěkné akci se dostal k míči opět, zpočátku velmi aktivní, Diffo, který měl spoustu času a svým centrem našel na malém vápně nikým nehlídaného Procházku, který se nemýlil - 2:0. Poté měla Březová možná jedinou "šanci" prvního poločasu, kdy dlouhý nákop ne přesně odhadl brankář Zadňančin a byla z toho malá trma vrma na hranici pokutového území. Naštěstí kraslický brankář nakonec míč ukryl ve svých rukavicích a navíc byl faulován, takže z toho nic nebylo. Třetí gól padl po přetaženém centru z pravé strany (myslím že od Lomoze) a Studeník hlavou pěkně překonal bezmocného brankáře - 3:0. Do poločasu padl ještě čtvrtý gól, když na kolmici Procházky si pěkně naběhl Šiman a sám proti brankáři skóroval - 4:0.

     Po přestávce tempo hry opadlo, jelikož Kraslice si byly jisté svou výhrou a evidentně se již hráči těšili na pozápasové pivko a oslavu. Přesto byly Kraslice stále aktivnějším a lepším týmem. Pátou branku vstřelil s velkým přehledem brankář Zadňančin z pokutového kopu nařízeného za faul na Diffoa - 5:0. Zadňančin měl našlápnuto také na čisté konto, ale to mu překazil  svým zákrokem rukou ve vlastní šestnáctce Müller, který se snažil nízký balon z autu zahrát hlavou, ale míč se mu nešťastně odrazil na ruku. Penaltu přesvědčivě proměnil hostující Zeman. Závěr zápasu však opět patřil kraslickým, když dal po narážečce na velkém vápně s Diffoem svůj druhý gól v zápase Procházka - 6:1 a následně po výletu stopera Studeníka k soupeřově bráně dorazil odražený balon do branky Palocsányi - 7:1. Nutno říct, že i během druhého poločasu měly Kraslice několik dalších možností, které ale zůstaly nevyužity. I proto zápas skončil "jen" 7:1 a ne větším rozdílem. Hráči odvedli v zápase dobrý výkon (především první poločas) a diváci, kterých dorazilo v krásném počasí poměrně hodně jim za to také náležitě poděkovali. Sestava Kraslic: Zadňančin - Svoboda, Studeník, Račko - Šiman, Müller, Procházka, Lomoz - Diffo, Kričfaluši, Doboš. Střídali: Schwarz, Salva, Palocsányi a Hofman.

      Po konci zápasu byl rovnou na hřišti postříkán šampaňským náš oslavenec Walter a začalo se slavit jak vítězství, tak především jeho jubileum. Začalo to již v kabině, kam byla donesena pivka, za což patří dík i Kubovi Kurtinovi, který jako hráč Kraslic (v současnosti hostující v Nejdku) pomáhal - chtěl mít alespoň nějakou funkci :-).

      Večer probíhal jako všechny takovéto podobné akce. Pilo se, jedlo se, koukli jsme na fotbal, zahráli na kytaru, oddali jsme Svobiho se Šárkou (kraslická tradice, že na každé větší akci oddáme nějaký nezadaný pár, ale jenom v případě, pokud je přítomen oddávající Šimi), tančilo se a tak dále. Někdo odjel v noci do Severky, někdo usnul v kantýně, někdo sotva došel domů, ale to tak holt bývá. Myslím, že celý den se velmi vydařil a všichni na něj budeme vzpomínat...

      Na závěr info ohledně předzápasu, který sehráli starší žáci Kraslic proti Nové Roli. Bohužel se kraslickým mladíkům nevedlo tak jako dospělým a i když v poločase drželi nadějnou remízu, nakonec prohráli s druhým celkem soutěže 1:3, když jediný gól Kraslic vstřelil Seidl.


Diskusní téma: SKF Kraslice : Olympie Březová "C" - 7 : 1

chybí jedno střídání

v týmu dospělých v zápase střídal i Petr Hofmann ... a v soupisce starších žáků by měl být asi i Filip Horvát (brankář)

Re: chybí jedno střídání

opraveno :-)

Přidat nový příspěvek