SK Kraslice : Nové Sedlo "B" - 6:0

Ve třetím jarním kole okresního přeboru mužů se tým Kraslic představil opět na svém hřišti, tentokráte proti "béčku" Nového Sedla. I přes krásné počasí bohužel nedorazilo tolik diváků jako před 14ti dny, což mohlo být zapříčiněno nepochopitelným zařazením derby mezi Spartou a Slávií na odpolední čas 15:00.

K zápasu. Kraslice, podobně jako předchozí dvě utkání, hned od začátku zatlačily svého soupeře na jeho polovinu a diktovaly tempo hry. Nicméně obrana musela být pozorná, protože hosté občas zahrozili z brejku. Krasličtí si vytvořili v úvodu několik brankových příležitostí. Nejprve na nízký centr od Lomoze nedosáhli Procházka s Filandrem, pak po přetaženém rohovém kopu Procházky nedokázal dostat míč do sítě Müller. O chvíli později si tito dva role vyměnili, Müller našel dlouhým pasem od lajny před brankou úplně osamoceného Procházku, ten ale v zakončení selhal a trefil pouze stojícího brankáře. Kraslice měly ještě několik dalších příležitostí, ale chyběla přesná finální přihrávka - zejména Diffo mohl několikrát poslat zpětnou přihrávku na nabíhající spoluhráče, ale snažil se zakončit sám, což nevedlo k tíženému prvnímu gólu, který by kraslické uklidnil. Proto to bylo po 25 minutách stále 0:0. Až poté se konečně ujala jedna akce, kdy si Lomoz narazil s Diffoem a přízemní střelou skrze nohy bránícího hráče nedal brakáři šanci - 1:0. Do konce poločasu měly Kraslice ještě další příležitosti, nějaké střely z hranice pokutového území, ale žádná ze šancí se neujala. Zejména šance Diffoa, který byl důrazný ve vápně a odražený míč skončil na břevně po gólu volala. Během prvního poločasu měli dvě šance také hosté, ale nedokázali z toho nic vytěžit. Především při šanci hostujícího útočníka, který se ocitl úplně sám před brankou, se zaskvěl výborným zákrokem Zadňančin, který tak svůj tým opět podržel, jako v předchozím utkání v Lomnici.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu jako probíhal ten první, tedy Kraslice tlačily a hosté čekali na brejky. Naštěstí se tentokráte již gólostroj rozjel na plné obrátky a diváci mohli vidět povedené akce. Druhý gól vstřelil hlavou po centru Procházky nestárnoucí Kričfaluši - 2:0. Následně se z přímého kopu po faulu na Schwarze z hranice šestnáctky trefil Palocsányi, když jeho nepříliš prudký ani přesný kop brankář podcenil - 3:0. Čtvrtý gól padl po rychlé a přímočaré akci z vlastní poloviny, když šel balon na jeden dotek po ose Studeník - Kričfaluši - Procházka, který našel nabíhajícího Grunta, jenž s přehledem zakončil k tyči - 4:0. Pátou branku vstřelil levačkou Doboš, když dorazil střelu Müllera, která se odrazila od tyče - 5:0. Gólový účet završil chvíli před koncem zápasu přízemní střelou z poza šestnáctky Filandr, kterému přistrčil míč Doboš - 6:0.

Kraslice měly během druhého dějství ještě několik možností, z nichž za zmínku rozhodně stojí alespoň dvě: První, když se vysunul stoper Studeník a z dobrých 30ti metrů pěknou tvrdou ranou orazítkoval břevno hostující branky a druhá, kdy Kričfaluši trefil z vyložené šance pouze tyčku. Na tom by nebylo tolik zajímavého, jenže kraslický čtyřicátník po této akci najednou začal klikovat, když to na něj zakřičeli z ochozů kluci ze starší přípravky, které vede jako trenér. A protože oni musejí klikovat po každé neproměněné vyložené šanci (když hráli v neděli proti Lomnici klikovali několikrát - pozn.aut.), udělal také 10 kliků. Krásná ukázka toho, jak jít dětem příkladem. Když ke konci zápasu střídal, sklidil velký aplaus.

Sestava Kraslic: Zadňančin - Račko, Studeník, Šiman - Lomoz, Müller, Procházka, Palocsányi - Diffo, Filandr, Kričfaluši. Střídali: Doboš, Schwarz, Grunt, Hofman

 

V příštím kole se Kraslice představí v sobotu 19.4.2014 od 17:00 na hřišti vedoucího celku tabulky Dynama Krajková.

"tp"

Diskusní téma: SKF Kraslice : Nové Sedlo "B" - 6:0

OK

Pěkné 3 body !!! ... a článek opět dobrý :-)

Přidat nový příspěvek