SK Kraslice-fotbal : TJ Baník Královské Poříčí „B“ - 2:3 (1:3)

SK Kraslice-fotbal : TJ Baník Královské Poříčí „B“ – 2:3 (1:3) 1.10.2017

Zápasy s „B“ týmy mužstev hrající vyšší soutěže jsou vždy nevyzpytatelné, protože nikdy nevíte, kolik hráčů z „áčka“ dorazí. Navíc z různých důvodů nemohlo k tomuto zápasu nastoupit spousta našich hráčů. Chvíli jsme se dokonce báli, abychom vůbec složili jedenáctku a na hře to bohužel bylo trochu znát.

Vstup do zápasu měli rozhodně lepší hosté, kteří nás zatlačili a již v 5 minutě musel Svoboda v brance vytáhnout výborný zákrok po hlavičce z bezprostřední blízkosti. Postupně jsme hru vyrovnali a příležitosti byly na obou stranách. Bohužel Dočkal zblízka trefil pouze brankáře a o chvíli později z hranice šestnáctky střílel těsně vedle. Na druhé straně pak musel Svoboda předvést tygří skok, aby vytáhl dalekonosnou střelu. V 29 minutě už šli hosté do vedení. Díky nedůrazu našich bránících hráčů prošel přes tři hráče hostující Dufek, který následně nahrál zcela volnému Nguyenovi, pro kterého bylo již snadné vstřelit branku. Naštěstí o pár minut později byl důsledný v napadání soupeře Müller, balon vybojoval, udělal kličku brankáři a pohodlně vyrovnal na 1:1. Bohužel od této chvíle do značné míry začal ovlivňovat zápas hlavní rozhodčí. Ve 40 minutě otočil faul na našeho bránícího hráče ve prospěch hostů a z následného centru po rozehrání se hlavou trefil Reitmeier a my už opět prohrávali. To bohužel nebylo do konce poločasu vše. Ve 45 minutě jsme ztratili míč ve středu hřiště a po následné kolmici se řítil do našeho pokutového území Nguyen. V souboji s bránícím Seidlem upadl a k překvapení všech (řekl bych i samotného útočníka) nařídil rozhodčí pokutový kop, který s přehledem proměnil Krček. Do kabin se tak šlo za stavu 1:3.

Po přestávce jsme zvýšili obrátky a snažili se o vyrovnání. Tlačili jsme na našeho soupeře avšak šance moc nepřicházeli. Vzadu jsme museli být stále obezřetní, protože neustále hosté hrozili z protiútoků. V 62 minutě po údajném faulu našeho brankáře Svobody zahrávali přímý volný kop z hranice šestnáctky a nastřelili tyč. Bohužel v 69 minutě musel jít předčasně do sprch za faul bez balonu domácí Palocsányi a tak jsme dohrávali v deseti. Kdo čekal, že už se zápas jen dohraje, byl na omylu. V 72 minutě se nám totiž podařilo vyrovnat. Po centru Salaye se trefil Dočkal. Následně jsme našeho soupeře opět zatlačili a šli za vyrovnáním. Bohužel v největší šanci branku Dočkal přestřelil. Závěrečné minuty se nesly v duchu hostujícího zdržování a tak jsme nakonec prohráli 2:3.

Opět si nemůžu pomoci, ale ve druhém poločase jsme byli lepším týmem a je jen škoda, že nedáváme více branek. Normálně se nechci vyjadřovat k výkonu rozhodčího, ale to co se dělo tentokráte na hřišti, bylo někdy do nebe volající. Červená karta byla jasná, to bez debat. Ale jinak na stejné fauly bylo pohlíženo mnohdy velmi rozdílně. A nejvíc mě štve, že obdržíme dvě branky po chybách (v to doufám) rozhodčího. Ale nechci se vymlouvat. Prostě jsme prohráli.

Příští zápas hrajeme v neděli 8.10.2017 od 15:00 na hřišti Lomnice „B“

Sestava: Svoboda – Šěpánek (51´Rozsíval), Procházka T., Šalda – Seidl, Lomoz, Dočkal T. , Berdych (46´Balada), Palocsányi – Müller, Salay