SK Dolní Rychnov "B" - SK Kraslice-fotbal - 1:6 (0:2)

V dalším kole okresního přeboru se představilo družstvo mužů na půdě Dolního Rychnova, kde se utkalo s tamním "B" týmem.

Od začátku utkání bylo jasně zřetelné, kdo bude diktovat tempo hry. Kraslice i přes velmi hrbolaté hřiště zatlačily svého soupeře, ale chyběla lepší finální přihrávka či důraznější zakončení. Do šancí se postupně dostalo několik hráčů (Svoboda dokonce trefil břevno), ale gól chyběl. Po 20ti minutách utekl Salay, domácí stoper ho bez šance hrát balon fauloval, ale k překvapení všech ho rozhodčí pokáral pouze žlutou kartou. Až po půl hodině hry padl první gól. Obránce Rozsíval zatáhl míč, nacentroval před bránu a Svoboda se zblízka nemýlil - 0:1. O několik minut později napřáhl z dálky Doboš a jeho životní rána skončila v levém horním rohu - 0:2.

Druhá polovina začala gólem Kraslic, když Müller vysunul Lomoze, který připravil jednoduchou situaci pro Salaye, který rozvlnil síť - 0:3. O několik minut později se krásně z voleje po rohu Grunta trefil k tyči Studeník - 0:4. Od této chvíle hra upadla, hráči Kraslic polevili, na hřišti se to hodně hádalo, za což mohl i rozhodčí svými nepřesnými výroky na obě strany. Z výpovědi diváků to v této fázi utkání byla nekoukatelná čutaná. Nakonec se po ojedinělé šanci trefili z přímého volného kopu domácí a snížili na 1:4. Poté se hra Kraslic přeci jen maličko zlepšila (i když pořád to byla dost hrůza) a do konce utkání daly ještě dvě branky. Nejprve se střelou z dálky trefil sváteční střelec Müller - 1:5 a skóre utkání uzavřel po pěkné akci Studeník - 1:6.

Povinné vítězství jsme uhráli, i když trenéru Schwarzovi asi během druhého poločasu přibylo několik šedých vlasů. V příštím kole přivítáme na svém hřišti v sobotu 11.10.2014 od 16:00 nevyzpytatelný tým Lomnice "B".

Branky: Studeník 2, Doboš, Müller, Svoboda, Salay

Sestava: Hofman - Rozsíval, Bolen, Doboš - Lomoz, Müller, Studeník, Svoboda (40´Palocsányi) - Grunt, Procházka, Salay. 

"tp"