První bodová ztráta: SK Kraslice-fotbal : Spartak Chodov "B" - 1:1 (0:0), PK 10:11

V sobotním odpoledni se za krásného počasí na hřišti Kraslic utkala první dvě mužstva tabulky. Důležitost tohoto zápasu si velmi dobře uvědomovali jak domácí, tak i chodovští, kteří přijeli posíleni o několik hráčů jejich "A" týmu.

Začátek zápasu byl velmi svižný, již ve 2 minutě musel parádní zákrok předvést domácí brankář Langer proti dobře kopnutému přímému kopu. O chvilku později se do míče na druhé straně opřel Lomoz, ale jeho střela pouze orazítkovala obě tyčky soupeřovi branky. A aby toho nebylo málo o pár minut později se sám před kraslickou brankou objevil útočník hostí, ale z vyložené šance nedal. Poté se situace trochu uklidnila. V dalších minutách se především bojovalo ve středu hřiště. Krasličtí měli sice mírnou převahu, ale kombinace se jim nedařila tak, jak by si představovali a hosté hrozili rychlými útoky. Ke konci poločasu se do jednoho takového úniku dostal hostující útočník, ale zastavil ho praporek pomezního, i když dle přítomných se o ofsajd v žádném případě nejednalo. Nicméně hostující hráč stejně nedal. Hráči hostí se přesto velmi rozčilovali a to byla předzvěst věcí, které se měly teprve stát ve druhé půli. Do kabin se tak šlo za stavu 0:0. 

Ve druhém poločase pokračoval především boj ve středu hřiště a nepřesné výroky rozhodčího (na obě strany). Domácí mohli jít do vedení, když se z úniku trefil Procházka, ale byl zastaven rozhodčím pro údajný ofsajd, i když ani pomezní (z hostujícího týmu) postavení mimo hru nesignalizoval. Bohužel zhruba v 55´minutě se uvolnil přes jinak velmi dobře hrajícího Šimana hostující Štěrba, potáhl míč do středu a střelou k tyči zajistil hostům vedení - 0:1. Naštěstí odpověď přišla velmi záhy, když podklouznuvší Grunt narazil Studeníkovi a ten bombou k tyči nedal brankáři šanci - 1:1. Poté již začalo velké galapředstavení hostujících hráčů, kteří při každém zákroku domácích padali s velkým řevem na zem a bohužel jim to rozhodčí "baštil i s navijákem". Navíc se pořád rozčilovali a dožadovali karet pro domácí. Po jednom tvrdém, ale férovém, zákroku Šimana to jeden z hostujících hráčů nevydržel a chvilku po rozehrání balonu zcela úmyslně nakopl bez balonu Grunta. Po zásluze dostal červenou kartu. Co se ale dělo dál jsem ještě neviděl. Přilétl jiný hostující hráč, strčil do rozhodčího, počastoval ho deb...m, ale od rozhodčího dostal pouze žlutou kartu, který se asi bál vytáhnout ihned druhou. Když se zase začalo hrát, měly Kraslice několik příležitostí. Bohužel především Petr Müller zatím hledá střeleckou formu, protože jeho hlavička z bezprostřední blízkosti skončila těsně vedle a poté střela z hranice penalty pouze v rukách brankáře. Chodovští až neuvěřitelně zdržovali hru a tak jestli se ve druhé půli hrálo 25 minut čistého času, bylo to hodně. I díky tomu zápas skončil remízou 1:1.

Na řadu tak přišly pokutové kopy. V prvních deseti sériích všichni hráči na obou stranách proměnili a tak opět přišli na řadu hráči, kteří již kopali. Bohužel kraslický Lomoz nedal a hostující hráč zkušeně rozhodl o plusovém bodu pro Chodov.

I přes první ztrátu v sezoně zůstávají Kraslice na čele tabulky. Hráči předvedli bojovný výkon a je velmi dobře, že se nikdo z nich nenechal od chodovských vyprovokovat k nějakému zbytečnému vyloučení.   

Branky: Studeník

Sestava: Langer - Doboš, Rozsíval, Šiman - Schwarz, Müller, Studeník, Lomoz - Grunt (75´Palocsányi), Procházka, Salay

V předzápase hráli krasličtí žáci také s Chodovem a také nerozhodně - 4:4. Na penalty ale vyhráli 3:2. Branky dávali: Knop 3 a Procházka.

V příštím zápase se představí dospělí v neděli 5.10. od 16:00 na hřišti Dolního Rychnova "B".

"tp"