Prohra až na penalty !

TJ Sokol Chyše : SK Kraslice-fotbal –1:1 (0:0) PK 3:1         7.4.2019

V dalším kole nás čekal opět tým z popředí tabulky. Zajížděli jsme totiž na půdu čtvrté Chyše.

Začátek zápasu byl pro nás velmi smolný. Již ve třetí minutě musel být kvůli zranění kolene střídán středopolař Šrámek. Domácí byli v první polovině aktivnější a více drželi balon, ale do bezprostředního ohrožení naší branky se nedostávali. Největší šanci měl Dorňák po nakrátko rozehraném rohu, ale pěknou střelou přestřelil. Naopak jsme to byli my, kteří z rychlých kontrů byli nebezpečnější. Po jednom z nich utekl Sedláček, ale jeho střela se do branky nevešla. Podobně utekl z druhé strany Hruška, avšak toho vychytal brankář Metlička. Největší šanci prvního dějství měl Procházka, který se po narážečce se Sedláčkem ocitl sám před brankářem, avšak trestuhodně přestřelil. I díky tomu se šlo do kabin za nerozhodného stavu.

Do druhé půle vlétli domácí jako uragán a naše obrana jen s vypětím všech sil odolávala. Tutovku domácím vychytal Svoboda a následnou dorážku zastavil těsně před čárou Seidl. Postupně jsme se z toho nejhoršího dostávali a z brejků jsme hrozili i my na druhé straně. Po jednom z nich jsme kopali roh, při kterém byl ve vápně jednoznačně faulován R.Dočkal, avšak píšťalka zůstala potichu. Udeřilo tak na druhé straně. Po závaru před naší brankou se balon odrazil k Lavičkovi, který si na hraně pravidel míč zpracoval, vystřelil na branku, střela se odrazila od břevna přímo k volnému Dorňákovi (jehož postavení bylo možná ofsajdové, avšak to se již nedozvíme) a ten prostřelil Svobodu – 1:0. Po tomto gólu se obraz hry změnil, domácí se trochu zatáhli a my se tlačili do útoku. A začaly přicházet i šance, ale ani Lomoz ani Hudák brankáře neprostřelili. Nakonec jsme se přeci jen dočkali vyrovnání. V 73 minutě Procházka přiťukl Studeníkovi, který tečovanou ranou zpoza šestnáctky překonal Metličku – 1:1. Domácím postupně docházely síly a začali být i dosti nervózní, což vyústilo v 80 minutě vyloučením Kubince. V následné přesilovce jsme se snažili o vítězství, avšak několikrát jsme přečíslení nevyřešili nejlépe. A šance, které jsme si vytvořili, brankou neskončily. Hruškovi chyběl krok a Müller místo střely ještě přihrával na obsazeného spoluhráče. A tak zápas skončil 1:1 a šlo se na penalty. V nich bohužel pohořeli naši střelci, když jsme ze čtyř našich kopů proměnili pouze jediný Procházkou. Domácí si tak připsali druhý plusový bod.

Zápas to byl velmi tvrdý a náročný. Uznání patří našim hráčům, že bojovali až do konce a na každém bylo vidět, že chce vyhrát. Jak říká Franz Straka: „Dali jsme do toho srdíčko“ J. Bohužel to v Chyši na vítězství nestačilo, ale rozhodně se nemáme za co stydět. V příštím utkání přivítáme v neděli 14.4.2019 od 14:00 na našem hřišti tým z Hazlova.

Sestava: Svoboda – Seidl, Hudák, Studeník ©, Palocsányi –Müller, Šrámek (3´R.Dočkal), Procházka, Sedláček – Hruška, Lomoz

 

Hrála také naše mládež. V sobotu se představily všechny naše týmy na půdě Horního Slavkova. A bylo to představení velmi úspěšné. Mladší přípravka vyhrála 10:8, starší přípravka 9:3 a starší žáci 5:2. Všem klukům gratulujeme.

"tp"