Pouze jedna půle nestačí!

FK Loket : SK Kraslice-fotbal – 4:1 (0:1)

Ve třetím kole jsme zajížděli na horkou půdu Lokte, který má na jaře výbornou formu a tudíž byl favoritem.

Začátek utkání ovšem překvapil domácí a asi i naše hráče. Po 4 minutách byl totiž důrazný Šiman, utekl obraně a přehodil brankáře – 0:1. S domácími hráči to evidentně otřáslo a náš tým byl následující minuty lepší. Postupně domácí hru vyrovnali a začali se nebezpečně dostávat před Svobodu. Ten ale několika výbornými zákroky náš tým podržel, a když už ho domácí překonali, tak dvakrát výborně zasáhl Studeník, který zabránil „jistým“ gólům. Ke konci poločasu jsme si vytvořili dvě výborné šance, ale Šiman trefil jen střed branky a Schwarz nepálil důrazně. Do kabin se tak šlo za pro nás příznivého stavu.

Druhý poločas jsme chtěli zahájit lépe než v předchozím kole, to se ale nepovedlo. První šanci domácí ještě neproměnili, napodruhé už ale ve 48 minutě Kolesnáč utekl naší obraně a překonal Svobodu – 1:1. O chvíli později byl za nesportovní chování vyloučen domácí Šťastný a tak domácí dohrávali v deseti hráčích. Paradoxně to ale byla pro domácí spíše výhoda. V 61 minutě prošel domácí útočník do našeho vápna a tam ho na hraně faulu odzbrojil Dočkal. Bohužel byla nařízena penalta, kterou Faber s přehledem proměnil. Když v 75 minutě po odmávaném, ale neodpískaném ofsajdu zvýšil na 3:1 opět Faber, bylo po zápase. Naši hráči se už na nic nezmohli. Za zmínku stojí alespoň volný přímý kop Studeníka z dobrých 30ti metrů, který jen těsně přestřelil. V závěru zápasu ještě dovršil po samostatné akci svůj hattrick Faber a stanovil tak konečné skóre 4:1.

Zápas to byl dvou rozdílných poločasů. Bohužel po přestávce se projevila naše chabá fyzička a možná i nepřítomnost některých hráčů základní sestavy, kteří chyběli z pracovních nebo zdravotních důvodů.

V příštím kole hostíme na našem stadionku předposlední tým tabulky TJ Jiskra Plesná. Přijďte nám dopomoci ke kýženým bodům, protože dle vývoje v 1.B třídě je budeme potřebovat jako sůl.

Sestava: Svoboda – Šalda (46´Doboš), Studeník ©, Dočkal R. (71´Seidl) – Lomoz, Schwarz, Berdych, Palocsányi – Nekoranec (51´Štěpánek), Grunt, Šiman

„tp“