Poslední zápas rozhodly opět pokutové kopy!

SK Kraslice-fotbal : TJ Sokol Lipová – 4:4 (3:3) PK 7:6        15.6.2019

V posledním zápase sezony jsme na domácím hřišti přivítali druhý celek soutěže z Lipové. V úmorném vedru šli do vedení hosté. Na rohový kop z šesté minuty si naběhl Hynek a nikým nekrytý prostřelil hlavou Svobodu. Hosté byli silní na balonu, avšak naši hráči naopak běhavější a přímočařejší. Postupně se nám dařilo vysokým presingem získávat balony. V 18 minutě zatáhl balon po čáře Seidl, přihrál Lomozovi, který pěknou střelou z poza vápna vyrovnal – 1:1. Za čtvrt hodiny jsme šli do vedení, když prošel do vápna aktivní Müller, našel zpětnou přihrávkou Dočkala a nejlepší střelec soutěže rozvlnil síť – 2:1. Bohužel chvíli na to, přišla z naší strany katastrofální pětiminutovka. Nejprve po rychlé akci středem vyrovnal Tůma, aby vzápětí po faulu Seidla na Slováka vrátil hostům vedení z penalty velezkušený Čížek. Do konce poločasu se nám však ještě podařilo vyrovnat, když Studeníkova střela z půlkruhu před brankářem skočila a skončila v síti – 3:3.

Druhá půle už tak bohatá na branky nebyla, avšak troufám si říci, že naše mužstvo bylo lepší, a kdybychom proměnili naše velké šance (Dočkal přestřelil z výborné pozice, Hudák trefil břevno …), tak bychom třeba dotáhli zápas k vítězství. Přesto se nám to málem povedlo. V 88 minutě našel nádherně dlouhým pasem Studeník Dočkala a ten obloučkem přehodil vyběhnuvšího Daška – 4:3. Hosté vše vrhli do útoku a v úplně poslední minutě se jim naskytla možnost přímého volného kopu z hranice šestnáctky. Čížek pak nechytatelnou střelou do šibenice vyrovnal. Poté okamžitě následoval hvizd rozhodčí a zápas byl ukončen.

Šlo se tak penalty. Po pěti sériích mohlo být rozhodnuto, jelikož Svoboda jednu penaltu chytil, avšak Dočkal našel pouze připravené rukavice brankáře Daška. V následující „náhlé smrti“ se ještě jednou vytáhl Svoboda a bod navíc nám trefil Seidl.

Sestava: Svoboda – Seidl, Hudák, Studeník ©, Palocsányi (57´Hruška) – Lomoz (86´Mariňák), Šrámek, Procházka, Sedláček – Dočkal, Müller (78´Daniš).

Tímto zápasem tak skončila naše sezona, když jsme na jaře prohráli pouze 2 zápasy a nakonec jsme v konečné tabulce obsadili 7. místo.

Svá poslední utkání hrála i naše mládež. Starší žáci podlehli Nové Roli 2:3 a starší přípravka Dolnímu Rychnovu 4:5. Naopak mladší přípravka porazila Dolní Rychnov vysoko 18:5.

„tp“