Otočení zápasu těsně před koncem = pátá výhra v řadě

FK Olympie Březová „B“ : SK Kraslice-fotbal „A“ 2:3 (2:1) 22.9.2019

V neděli dopoledne to byl souboj třetího se čtvrtým. Úvod tentokráte vyšel lépe domácím. Po několika centrech do našeho vápna a zatlačení našeho mužstva šli v jedenácté minutě do vedení. Na střílený centr si naběhl Patrik Procházka a hlavou prostřelil Svobodu – 1:0. Tato branka jako by nás nakopla a naše hra se začala zlepšovat. Zatlačili jsme domácí na jejich polovinu a začaly přicházet i šance. Ale bohužel střelcům se nedařilo. A když už Lomoz branku vsítil, tak nebyla uznána pro ofsajd. Až ve 37 minutě prokličkoval pokutovým územím domácích Kurtin, přihrál volnému Dočkalovi, který z otočky uklidil míč do sítě. Vypadalo to, že máme zápas pevně v rukách, ale před poločasu přišla sprcha. Ojedinělý roh domácích , odražený balon, následný centr zpět do vápna, souboj jmenovců Patrika a Tomáše Procházky a vyplynul z toho vlastní gól našeho obránce – 2:1.

Hned na začátku druhé půle jsme přečkali velikou příležitost domácích, když balon poskakoval na těžkém terénu skrz naše vápno až musel Svoboda předvést výborný zákrok a náš tým podržel. Od této chvíle to byl zápas v podstatě na jednu bránu. Náš tým útočil do plných a domácí bránili téměř ve všech lidech před vlastní šestnáctkou. Nějaké příležitosti jsme měli, ale nic se neujalo. Nakonec jsme se ale přeci jen dočkali. Domácí netakticky faulovali Kubu Kurtina ve vlastním vápně a nařízenou penaltu proměnil angličanem Tomáš Dočkal – 2:2. To běžela již 86 minuta. A v té poslední, devadesáté, jsme rozhodli o našem vítězství. Odražený balon před vápnem napálil na branku Procházka, brankář Kasl balon vyrazil před sebe, kde domácí obránci zazmatkovali a ve snaze co nejrychleji odkopnout balon pryč nastřelili jeden druhého a balon se odrazil do branky – 3:2.

Bylo to vítězství se štěstím, ale myslím že zasloužené. Kromě prvních cca 15ti minut jsme byli dle mého názoru lepším týmem.

Sestava: Svoboda – Seidl (84´Salva), Hudák, Procházka, Palocsányi – Müller, Šrámek, Kurtin, Sedláček (46´Hruška) – Dočkal ©, Lomoz (60´Šiman)

V příštím kole přivítáme na našem hřišti vedoucí Vintířov, který ještě neztratil ani bod. Hraje se v sobotu 28.9. od 13:30 a bude to souboj prvního s druhým. :-)

 

Naše „B“ mužstvo přivítalo na svém hřišti Lázně Kynžvart. Brankami Gubča, Kučery, Lukáš Větrovce a dvou brankách Romana Hessouna jednoznačně vyhrálo 5:0. V dalším kole zajíždí „béčko“ do Teplé.

 

Výsledky mládeže:

Starší žáci poprvé bodovali. V Lomnici vyhráli na penalty 2:1.

Mladší žáci prohráli v Březové vysoko 8:1, když museli nastoupit i někteří kluci ze starší přípravky.

Starší přípravka odehrála v posledních pěti dnech hned tři utkání. Nejprve porazila na domácím hřišti Bukovany vysoko 37:3, poté vyhrála v Krajkové 16:2 a třetí výhru získala v Karlových Varech, když porazila Lokomotivu 10:6.

Mladší přípravka měla volno.

 

"tp"