Opět výprask - tentokrát na hřišti Horního Slavkova.

    V nedělním odpoledni jsme se střetli ve Slavkově s místním Spartakem. První poločas zápasu se nesl ve znamení naší až jednoznačné převahy, kdy během první půlhodiny se domácí dostali snad 5 krát za půlící čáru. V této části utkání se naplno ukázalo, jaké herní i personální problémy má naše útočná fáze, která svoji střeleckou impotencí nepředstavuje pro soupeře žádné nebo v lepším případě pouze velmi malé nebezpečí. V daném případě měl soupěř i bonus navíc, neboť post gólmana má obsazen nadprůměrně chytajícím borcem. Po necelé půl hodině hry nám domácí šlápli na kuří oko poprvé, kdy nepříliš prudký padáček z přímého kopu, navíc ze strany a téměř doprostřed brány zapadl k překvapení všech pod břevno do sítě. O 3 minuty později centr domácího Zázrivce téměř z brankové čáry napříč celým malým pokutovým územím a následným doražením znamenal, že jsme domácím naservírovali dvoubrankové vedení přímo na zlatém podnose. Poločasová změna rozestavení i odhodlání vrátit zápas do naší herní i výsledkové režie vzala po necelých 2 minutách druhé půle za své. Opět se prováděl přímý kop, tentokrát snad ze 35-40 m, a k překvapení domácích hráčů i fanoušků skončil opět v naší síti. Tyto 3 góly i s ohledem na naší ofenzivní (ne)kvalitu v podstatě rozhodli o tom, že domácí dnes lehce získají 3 body. Náš teď již viditelně otřesený tým už v sobě nenašel dostatek morální vůle, aby se zápasem ještě něco udělal. Když do toho připočteme i pomalost v naší mezihře, absenci agresivity v osobních soubojích a rezignaci chuti se obětovat pro lepší výsledek, máme tady debakl, který není pouze souhrnem nějaké smůly, nešťastných náhod či nepřízně rozhodčích.
Hluboce se chci omluvit kolegům z Horního Slavkova při poznámce, že fotbalovou kvalitou tak slabý A- tým Spartaku už asi v budoucnu nikdy nepotkáme. Na druhou stranu je pouze otázkou týdnů, kdy tato tradiční fotbalová bašta půjde opět kvalitativně vzhůru. O to smutněji se nám ze současného Slavkova odjíždělo, neboť povinností Kraslic bylo toto utkání a s tímto soupeřem zvládnout jinak, než bylo zvládnuto v nedělním odpoledni.
    Nebylo by ode mě fér dehonestovat někoho osobně za špatný výkon, zvláště když v naší situaci můžeme být rádi, že někdo je ochotný fotbal v Kraslicích vůbec hrát. Navíc fotbal je týmová hra a spoluzodpovědnost za výsledky neseme my všichni. Nicméně se opakovaně potvrzuje, že kvalitou hry na některých postech se blížíme spíše okresní než krajské úrovni. A bohužel ke změnám v jednotlivých herních činnostech nepomáhají ani troufám si tvrdit nadstandartně vedené tréninkové jednotky. Také donekonečna omílaný fakt, jak moc tomuto týmu chybí kvalita hráčů, kteří ať už z různých důvodů nehrají v současné době za SKF se stává již mlácením prázdné slámy. Přes to všechno je potřeba mít i nadále pozitivní myšlení a pokoušet se z týdne na týden dál pracovat. Už jenom pro pocit každého z nás, že jsme pro důstojnější výsledky a záchranu soutěže udělali to maximum, které bylo v našich silách, možnostech a schopnostech.

Spartak Horní Slavkov - SK Kraslice 5:0 (2:0)
Sestava Kraslic : Hofmann - Rozsíval O., Bolen J., Fišer Z., Müller P. – Schwarz T., (60´Berdych J.), Procházka T. (C), Lomoz V., Palocsanyi D., - Grunt J., Hudák R., (45´Salva T.)

V neděli nás čeká zápas s posledním týmem tabulky FK Stará Chodovská. Začátek je ve 14,00 hod.
"ws"