Opět uspokojivý výkon, tentokrát konečně za 3 body.

V dalším zápase nás čekal taktéž nováček soutěže Jiskra Plesná, která si dosud v domácím prostředí vedla 100% a svým soupeřům většinou nadělovala na cestu domů bohatou gólovou pomlázku. Domácím se pravděpodobně při sledování videozáznamu musela hodně líbit naše minulá úvodní desetiminutovka s Habartovem, neboť nás dokonale dokázali zkopírovat. Než jim zazvonil budík, tak je dvakrát ( ve 3 a 10 minutě) potrestal svými letošními premiérovými brankami Jára Grunt. Zvláště jeho první gól byl téměř „luxusní“…….. Po tomto šoku se domácí začali trochu zvedat, ale přesnějšími přihrávkami, větším zápalem pro hru a snad i větším fotbalovým umem jsme se prezentovali my.
Výborně také fungovala obranná trojka, kde po delší době opět naskočil do sestavy „chebák a pamětník zašlé kraslické slávy“ Kuba Rohan. Kdo však týmu přinesl největší pocit jistoty, byl gólman Alex Langer, který se po návratu z Německa okamžitě připojil k týmu a téměř nebylo poznat, že byl rok bez fotbalu. Asi na něj měl blahodárný vliv přítomnost jeho přítelkyně v hledišti stadionku Jiskry Plesná. My doufáme, že jí fotbal (s Lexou v bráně) bude bavit i nádále Emotikona smile
Kolem 30 minuty až do konce první půle měla Jiskra asi nejlepší pasáž z celého zápasu, kdy oba středoví hráči se dostali výrazněji do hry a začali zásobovat útočníky nebezpečnými průnikovými přihrávkami. Obrana v čele s gólmanem však fungovala spolehlivě. Asi největší kliku jsme měli při dalekonosné pumelenici domácího hráče, naštěstí nám tentokrát pomohlo břevno. Na druhé straně jsme mohli jít do 3 brankového trháku, ale Tomáš Studeník dal svému „koníčku“ takovou razanci, že se balón od země odrazil nad břevno domácího gólmana. Do druhého poločasu jsme šli s cílem vyřadit ze hry oba dobře fungující střední záložníky Plesné. To se zpočátku ne tak úplně dařilo, ale s postupem času i s pomocí nasazení jediného náhradníka Slávy Lomoze se to začalo dařit a domácí pak definitivně rezignovali na lepší výsledek. Sláva navíc vstřelil pohotovou ranou bez přípravy branku a tím tak rozhodl zápas. Zvláštní pochvalu také zaslouží mladík Péťa Müller, který se při zranění T. Schwarze opět dostal do sestavy a rozhodně prokázal, že již výkonnostně patří do kádru A-týmu. Jen mít pro budoucnost více takových Müllerů – mám tím na mysli juniorů...(sorry Péťo seniore) 
Ne však všechno je tak růžové, jak by se na první pohled mohlo zdát, jinými slovy opět zapůsobila „typická kraslická chemie“ : jeden hráč zaspal zápas, jednoho hráče bolely záda, jeden hráč nepřišel z neznámého důvodu, další hráč musel stěhovat v den zápasu. Připočteme-li k tomu absence Šimiho, P. Bolena a zraněného T. Schwarze je vůbec zázrak, že jsme dali dohromady 12 fotbalistů.

Jiskra Plesná - SK Kraslice 0 : 3 (0:2)
Sestava Kraslic: Langer A. - Rozsíval O., Studeník T., Rohan J. - Müller P. ml. (65´Lomoz V.), Fišer Z., Procházka T.(c), Paloscanyi D. - Grunt J., Müller P. st., Salva T.
Branky : Grunt J. - 2x , Lomoz V.

Připomínám, že v pátek 23.10.2015 od 19,00 hod se v kantýně na hřišti koná valná hromada SK Kraslice – fotbal. Nyní má každý možnost, ať už volbami nového výboru, prací, nápady, financemi Emotikona smile nebo jinou aktivitou také trochu přiložit ruku ke společnému dílu.

 

V neděli pak přijede do Kraslic nebezpečný Ostrov „B“, začátek je obvyklý - 14,00 hod.
„ws“