Opět prohra na hřišti soupeře !

V dalším zápase se náš tým představil na hrbolatém hřišti v Krajkové, kde nás čekal soupeř, který má v současné době silnější  hráčský potenciál, nežli je ten náš. Proto není na místě našim hráčům něco zásadně vytýkat, nebo je jinak zatracovat. Domnívám se, že přes 90% z nich  hrálo na hranici svých současných možností a individuálních herních schopností.
Úvod patřil domácím, kteří se jednoduchými, většinou nakopávanými míči dostávali do takových spíše nebezpečných "závarů", nežli šancí. V 10 min došlo k naší technické hrubce na půli hřiště, poté však zůstalo ještě dostatek času situaci několikrát zachránit. Pohříchu přišla další  série chybných obsazení protihráčů způsobené neobratností, pomalým návratem zpět včetně podcenění celé situace a domácí se dostávají hodně lacino do vedení. Od této chvíle se naše hra trochu zvedla a v podstatě do konce poločasu jsme byli v poli lepším týmem. Zkvalitnila  se obranná činnost, došlo na vyšší obrátky v bojovnosti a  nasazení, občas se vyskytl i náznak pološance. Chybělo tomu jediné, ve fotbale bohužel to nejpodstatnější :  herní kvalita, včetně efektivní finální fáze s jednoduchým zakončením.  Nic takového se však nedělo. Jediný, kdo dokázal alespoň jednou kloudně vystřelit na bránu byl stoper Tomáš Studeník, jehož střela však skončila na tyči nepříliš zaměstnaného gólmana domácích.
Vzhledem k tomu, že ani náš soupeř nepředváděl bůhvíjakou fotbalovou show, věřili jsme, že dokážeme bojovností nebo vůlí zápas otočit. Bohužel pořádná facka přišla hned po 10-15 vteřinách druhé půle, kdy došlo k nešťastnému "cinknutí" o kotník domácího hráče, navíc v málo nebezpečné situaci na samém okraji velkého vápna. Následnou penaltou zvyšuje domácí Novák na 2:0. Většina 2. poločasu se opět nesla v duchu naší mírné převahy v poli, ale i nadále to bylo spojené se zoufalou impotencí  a neschopností si vypracovat a zakončit nějakou nebezpečnější situaci. Každý tým sice vstřelil po jednom náhodném gólu, ale jinak co se týká kvality zápasu, to byla spíše "okresní plácaná".(snad i  trochu ovlivněná hrbolatým povrchem.)  Za zmínku možná stojí ještě 2 věci:  po dlouhém 3 měsíčním zranění se představil opět v našem týmu Jakub "Ibra" Šiman a svojí bojovností určitě nezklamal. Nevím jestli další zážitek je k smíchu nebo k pláči, ale to co předváděl hlavní rozhodčí, asi už dlouho neuvidíme. Paradoxně nepoškodil ani jeden tým, protože svými až komickými rozhodnutími obracel výroky naprosto spravedlivě na obě strany. Jenom se ptám, má-li to ten chudák zapotřebí si takhle a v tomto věku nechat sprostě nadávat od hráčů a hlavně od diváků. Možná pro fotbal jako takový by bylo lepší, kdyby se věnoval jinému koníčku, ale to už nechme na něm.
Takže suma sumárum :  boj o záchranu se nám rozjíždí na plné pecky, (ale to jsme tak trochu předpokládali), takže o adrenalin  máme všichni postaráno :-)

Dynamo Krajková - SK Kraslice  3 : 1 (1:0)
Branka Kraslic : Roman Hudák
Sestava :  Hofmann  -  Rozsíval O., Studeník T., Fišer Z., Bolen J.  -  Palocsanyi D., Müller P., Procházka T., Schwarz T.(70´Hudák R.)  -  Grunt J. (55´Lomoz V.), Berdych J (45´Šiman J.).

V dalším kole přivítáme mužstvo Baníku Habartov, utkání se hraje jako obvykle v neděli od 14,00 hod.