Opět penalty, ale tentokrát vítězně!

SK Kraslice-fotbal : FC Jiskra Hazlov –  2:2 (2:1) PK 3:0         14.4.2019

Ve druhém domácím duelu jsme se střetli s Hazlovem, který měl před utkáním o bod více než my. Začátek zápasu jsme měli až snový. Ve čtvrté minutě po pěkné akci na pravé straně narazil T.Dočkal Müllerovi, který střelou po zemi rozvlnil síť a náš tým šel do vedení – 1:0. Poté převzali iniciativu hosté a začali se dostávat především ze standartních situací blíže ke Svobodovi. Dvakrát náš brankář parádně zneškodnil šance soupeře. Náš tým kontroval rychlými brejky. Po jednom z nich se balon dostal k osamocenému Procházkovi, který však s tutovkou naložil dost mizerně a poslal míč vedle. A tak přišel trest. Po naší ztrátě v rozehrávce fauloval Lomoz a z přímého volného kopu se krásně přes zeď trefil Šlesingr – 1:1. Ve 29 minutě však udělal chybu hostující brankář Aišman, míč vybojoval Müller a z velkého úhlu poslal balon obloučkem do brány – 2:1. Do konce poločasu jsme ještě několikrát přečíslili hostující obranu, avšak bez valného účinku.

Vstup do druhé půle se nám hrubě nevydařil. Nejprve vyzrál na ofsajdovou past Jurky. Naštěstí ze samostatného nájezdu trefil pouze tyč. O pár minut později již hosté vyrovnali. Po naší ztrátě ve středu hřiště se balon nakonec dostal k úplně volnému Šturmovi, který prostřelil Svobodu – 2:2. Postupně jsme hru srovnali a velkou šanci měl T.Dočkal, ale poslal míč vedle. Do konce zápasu se hrálo především ve středu pole, na každé straně bylo ještě pár náznaků příležitostí, avšak branka již nepadla. A tak jsme šli opět na penalty.

Hrdinou penaltového rozstřelu byl jednoznačně náš brankář Svoboda. První dvě penalty hostům chytil a třetí kopl Jurky nad. Jelikož se za náš tým trefili T.Dočkal, Hruška i Seidl, bylo po třech sériích rozhodnuto. Příští týden hrajeme v neděli 21.4.2019 od 15:00 v Lomnici s místním béčkem.

Sestava: Svoboda – Seidl, Hudák (46´Hruška), R.Dočkal, Palocsányi – Procházka – Müller, Šrámek, Lomoz, Sedláček (85´Daniš) – T.Dočkal ©

Hrály též naše děti. Starší žáci podlehli Kr.Poříčí 2:6, starší přípravka vyhrála nad Vintířovem vysoko 15:1 a mladší přípravka porazila Kr.Poříčí 5:3.

„tp“