O vysokém vítězství rozhodla poslední dvacetiminutovka.

TJ Jiskra Plesná : SK Kraslice-fotbal - 1:5 (0:1)

Branky: 74. P. Schaller - 32. T. Studeník , 64. T. Schwarz , 75. Dočkal , 77. Dočkal (p.) , 81. D. Palocsányi

Úvod zápasu byl vyrovnaný, kdy se obě mužstva oťukávala. Na obou stranách bylo pár šancí, ale spíše se hrálo ve středu pole. Až po půlhodině hry zahrával Procházka přímý volný kop, "posadil" míč na hlavu Studeníkovi a Kraslice šly do vedení - 0:1. Vzápětí měli domácí šanci na vyrovnání, když zahrávali pokutový kop po faulu Schwarze, ale nejzkušenější hráč Plesné Schaller nechal vyniknout kraslického Hofmana, který nastoupil po čtyřech zápasech v brance Kraslic. Chycená penalta mu evidentně zvedla sebevědomí a nedlouho poté vytáhl skvělý zákrok, když pěknou střelu na zadní tyč vyškrábl robinzonádou nad branku. V závěru poločasu měly Kraslice několik šancí, které si říkaly po gólu, ale bohužel se žádná neujala.
 
Do druhého dějství vlétli domácí jako uragán, krasličtí nestíhali a domácí jen počítali zahozené velké šance (celkem 4). Otřepané fotbalové pravidlo říká : "Nedáš, dostaneš" a tak se také stalo. Kraslicím se podařila rychlá brejková akce a Schwarz ne příliš povedenou střelou, kterou patrně brankář podcenil, navýšil náskok Kraslic - 0:2. Touto brankou domácí tlak opadl a hrálo se opět vyrovnaně. V 74´ se domácí přeci jen dočkali, když se do odraženého balonu po rohovém kopu krásně opřel Schaller a nechytatelně rozvlnil síť - 1:2. Naštěstí vzápětí si Kraslice vzaly zpět dvoubrankový náskok, když rychlou akci středem hřiště po ose Procházka - Odvárko - Dočkal zakončil posledně jmenovaný střelou mezi nohy brankáře - 1:3. Tentýž hráč o chvíli později zvýšil z penalty nařízené po faulu na Berdycha již na 1:4. Konečný výsledek zápasu určil Palocsányi, který si na hranici vápna zpracoval vysoký balon a pravačkou uklidil míč k tyči - 1:5. Do konce zápasu měli krasličtí ještě další šance, ale ani Dočkalův přimý kop, ani Gruntova obstřelovačka neskončila v síti.
 
Zápas to byl vyrovnaný, na hrbolatém a mokrém terénu se toho nedalo moc vymýšlet, ale větší kvalita v zakončení rozhodla o našem vítězství. Následující utkání hrajeme v neděli 25.9. od 14:00 na domácím stadionu proti silnému Dolnímu Rychnovu.
 

Sestava Kraslic: Hofman - Doboš, Studeník, Procházka, Šalda - Schwarz, Berdych, Palocsányi - Müller, Grunt, Dočkal

"tp"