Novinky posledních dnů a týdnů.

V létě se toho událo docela hodně, tak si to pojďme shrnout :-)

Hřiště:

Pokračuje pomalu úprava pravého rohu za brankou u řeky, kde bychom do budoucna chtěli mít tréninkové hřiště. V dohledné době by měla být hotova ochraná síť před pádem balonu do řeky. Dále se podařilo za pomoci A mužstva vyčistit od plevele a mechu všechny tribuny. Náš soused firma Sametex začala s výstavbou nového plotu mezi našimi subjekty, který by měl být během podzimu hotov.

Co se týče investic, tak jsme byli nuceni koupit nové zavlažovací zařízení (postřikovače tzv.čerty a hadice). Již pouze čekáme na dodávku od dodavatele. Současné náčiní je na hranici své životnosti. Dále jsme i díky sponzorskému daru od kraslických firem Kornet a Sametex zakoupili světelnou tabuli ukazující skore a čas. Prozatím bude umístěna při zápasech na domě v rohu vedle kantýny, ale do budoucna by měla mít svojí vlastní konstrukci a být umístěna na jiném, lépe viditelném místě.  

 

A tým:   

Mužstvo dospělých opustil nejzkušenější člen Petr Müller, který zkouší štěstí v 1.A třídě v mužstvu Habartova. Přejeme mu hodně zdaru. A jelikož je Jakub Rohan dlouhodobě zraněný, není v současnosti v týmu mužů nikdo starší 30ti let. K mému potěšení zůstal u týmu jako trenér Láďa Šiman. Na konci loňské sezony opustil funkci vedoucího mužstva p. Miroslav Pokorný a funkci kustoda a zdravotníka opustil p. Antonín Husák. Tímto bych chtěl oběma ještě jednou poděkovat za všechna ta léta, po která pomáhali fotbalu v Kraslicích. Na jejich místa nastoupila pí. Jarmila Rochelová.  


Dorost:

Dorostenců bohužel nemáme mnoho, ale podařilo se nám domluvit s mužstvem Rotavy, že od nadcházející sezony bude dorost, který hrál čistě pod jejich hlavičkou , nastupovat jako Rotava/Kraslice. Důvod je ten, aby po změně přestupní řádu mohli naši dorostenci nastupovat za náš A-tým. Domácí zápasy budou hrány na Rotavě.


Žáci:

U týmu žáků kvůli časovému vytížení skončil dlouholetý činovník Kraslic a trenér mládeže p. Josef Kričfaluši. Také bych mu chtěl tímto ještě jednou poděkovat za vše, co pro Kraslice v minulosti vykonal. Mužstvo převzal dosavadní trenér přípravky p. Miroslav Svoboda. Opět se podařilo domluvit s mužstvem Rotavy na sloučení žáků a tak tým bude nastupovat pod názvem Kraslice/Rotava. Domácí utkání budou hrána na hřišti v Kraslicích.


Přípravka:

K mé potěše máme mnoho těch úplně nejmenších fotbalistů a tak v nadcházející sezoně nebudeme hrát soutěž starších přípravek, ale soutěž mladších přípravek. Pro rozvoj těchto kluků jsme na jaře po dohodě s trenéry nakoupili nové míče, rozlišováky a kužele.


Tomáš Procházka, předseda