Nevydařený vstup do soutěže!

TJ Baník Habartov : SK Kraslice-fotbal –3:1 (1:1)          18.8.2019

V prvním utkání nové sezóny v 1.A třídě jsme se představili na půdě Habartova. Od začátku zápasu se hrál vyrovnaný zápas bez výraznějších šancí na obou stranách. Postupem času jsme přeci jen začali mít lehkou převahu a dostávali jsme se do velmi slibných šancí. Bohužel v tomto zápase nám chyběl klid ve finální fázi. Spoustu akcí jsme řešili špatně (místo abychom stříleli, tak jsme nahrávali a opačně). Ve fázi mezi 20 a 30 minutou jsme mohli jít klidně do vícególového vedení, což se bohužel nestalo. Jednu branku jsme ale přeci jen vstřelili. Tomáš Dočkal obral na půlící čáře domácího stopera o balon a ze samostatného úniku rozvlnil síť. Bohužel další branku jsme nepřidali a tak přišel trest. Několik minut před koncem první půle využili domácí okénka v naší obraně a Bandurič se tváří v tvář Svobodovi nemýlil – 1:1.

Vstup do druhé půle nám nevyšel. V 51 minutě domácí z rychlého brejku šli po druhé brance Banduriče do vedení. Náš tým se pak  až do konce zápasu snažil o vyrovnání, ale bezvýsledně. Domácí se zatáhli před svoji šestnáctku a snažili se podnikat rychlé brejky. My jsme byli mnohem více na míči, avšak vyložené šance jsme si nevytvořili. A když už jsme se dostali na dostřel, zastavila nás naše nepřesnost nebo zákroky na hraně faulu od domácích. Navíc minimálně tři situace zaváněli penaltou. Ruku domácích v pokutovém území viděli snad až v Krajkové, rozhodčí však nikoli. A zákroky na Šrámka či Dočkala si o odpískání pokutového kopu také říkali. Domácí pak definitivně rozhodli minutu před koncem, kdy využili z brejku naší otevřené obrany. Nechci, aby to vyznělo tak, že nám zápas prohrál rozhodčí, tak to nebylo. Zápas jsme si prohráli v prvním poločase, kdy jsme měli vstřelit více než jednu branku, protože ty příležitosti jsme na to měli.

No nic, byl to pouze první zápas a myslím, že máme na čem stavět a zlepšení se dostaví. V příštím kole se představíme již na domácím hřišti. V sobotu 24.8.2019 se od 13:30 utkáme s týmem z Lokte, který vyhrál 3:0 nad Dolním Rychnovem.

Sestava: Svoboda – Seidl, Hudák (83´Hruška), Studeník ©, Palocsányi – Procházka (80´Hanzlík) -  Müller, Šrámek, Lomoz, Sedláček (60´Větrovec) – Dočkal

„tp“