Nevydařený poslední zápas!

SK Kraslice-fotbal „A“ : FC Rozvoj Trstěnice 1:5 (0:3) 9.11.2019

K poslednímu zápasu přijel na náš stadion třetí tým tabulky z Trstěnic. S týmem přijela i početná skupina jeho fanoušků, kteří dodali zápasu pořádnou kulisu.

Úvod zápasu byl z naší strany celkem dobrý. Troufám si říci, že jsme byli lepším týmem. Vše však změnila 18 minuta. Po zbytečném faulu nedaleko rohového praporku se po následném centru hlavou trochu se štěstím prosadil hostující Bartůněk. Od této chvíle byli hosté lepší a naší obraně zle zatápěli. A když dvakrát utekl naší obraně rychlonohý Osvald, prohrávali jsme o půli 0:3.

Do druhé poloviny jsme šli s odhodláním něco s výsledkem udělat. A také jsme si hned ve 48 minutě vypracovali příležitost ke skórování, avšak kanonýr Dočkal prováhal vhodný okamžik ke střele. Bohužel hned z následného rychlého protiútoku přidal čtvrtý gól hostů Hraško a bylo „vymalováno“. Náš výkon sice poté nebyl nějak špatný, avšak k ohrožení hostující branky jsme se nedostávali. Hosté hráli co potřebovali a v 65 minutě navýšil skóre z dorážky hostující Dvořák. Našemu týmu se podařil čestný úspěch až 3 minuty před koncem, kdy se prosadil Lomoz – 1:5.

Sestava: Svoboda – Hruška, Procházka, Hudák, Palocsányi (46´Seidl) – Müller, Šrámek (80´Hanzlík), Studeník (68´Salva), Kurtin, Sedláček (35´Lomoz) - Dočkal ©

I přes tuto prohru musíme hodnotit naše vystoupení jako nováčka v 1.A třídě velmi pozitivně. Naším prioritním cílem bylo se co nejdřív zachránit, což se nám podařilo již po polovině soutěže. Ba co víc, po úvodní prohře v Habartově jsme měli šňůru 8 výher v řadě a vyšvihli jsme se na druhé místo v tabulce za suverénní Vintířov. Může nás těšit i fakt, že jsme jako jediný tým sebrali Vintířovu body, když jsme je porazili 5:4. Mrzet nás může prohra v Habartově, kde jsme měli velké šance, které jsme nevyužili a pak především prohra v Pile s posledním celkem tabulky. Nicméně zisk 30ti bodů za 13 zápasů a třetí místo v tabulce je parádní výsledek. do vedení – 2:1. Ve 33 minutě našel za obranou Procházka Müllera, který předložil balon Dočkalovi, pro kterého nebyla potíž ho dostat do sítě – 2:2.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první. Zápas takříkajíc nahoru dolů. Domácí se přeci jen trochu více dostávali k naší brance a v 57 minutě byli odměněni. Rohový kop Nováka uklidil do branky hlavou Cverčko – 3:2. Když v 65 minutě faulovala dvojice Sedláček Seidl domácího útočníka v našem pokutovém území a Novák penaltu s přehledem proměnil, vypadalo to s naším týmem neslavně – 4:2. V tu chvíli by si na nás vsadil málokdo. Ovšem přišla neuvěřitelná patnáctiminutovka. V 71 minutě vysunul Kurtin Dočkala, který i další samostatný únik proměnil a završil tak hattrick.