Na úvod porážka

TJ Sokol Dolní Žandov : SK Kraslice-fotbal – 3:2 (1:2).     14.8.2017

V úvodním utkání nové sezony jsme se představili na půdě Dolního Žandova, který sestoupil z 1.A třídy. Během letní přípravy se do trenérského týmu připojil náš bývalý hráč Josef Kričfaluši, avšak premiéru na lavičce si asi představoval jinak.  

Přitom z počátku to nevypadalo špatně. Domácí jsme přehrávali a již v 7 minutě nás poslal křižnou střelou do vedení Müller. Chvíli na to mohl přidat vedení Procházka, ale po vysunutím Lomozem nedokázal prostřelit brankáře. Domácí nevěděli moc co hrát, bohužel jsme je naší hrubkou dostali na koně. Svobodovi se smolně zastavil míč v blátu, nedokázal ho odkopnout a Jakubec pohodlně do prázdné branky vyrovnal. Od té chvíle byla hra víceméně vyrovnaná, i když trochu lepší jsme asi stále byli my. Bohužel dlouho bez výsledku. Nějaké náznaky šancí jsme měli, ale museli jsme být ostražití i vzadu, protože domácí podnikali nebezpečné protiútoky. Po jednom z nich vykopával z čáry balon R.Dočkal. Na druhé straně se vyznamenal domácí brankář, který vyškrábl na roh parádní Studeníkovu střelu z 35 metrů. Před koncem půle přišla pěkná akce kapitána Procházky. Domácí brankář vykopával z rohu velkého vápna. Procházka na půlce vyhrál souboj s protihráčem a okamžitě poslal míč na bránu. Brankář se marně natahoval a míč tak skončil v síti – 1:2.

Do druhé půle jsme šli s tím, že budeme držet balon a pokusíme se přidat pojistku. Věřili jsme, že máme více naběháno a že dovedeme zápas do vítězného konce. Nevíme co se však stalo, ale opak byl pravdou. Najednou nás domácí zatlačili a my nevěděli kam skočit dřív. Především nám nefungoval střed hřiště a naše obrana byla neustále pod tlakem. I když jsme měli několik nadějných brejků, nedokázali jsme přidat pojišťovací třetí gól. Dokonce se po přímém kopu Procházky hlavou prosadil Studeník, avšak rozhodčí pro těsný ofsajd branku neuznal. Tak dlouho jsme si koledovali, až přišla pěkná akce domácích po pravé straně a po centru vyrovnal hlavou Kundrát. To však nebylo vše a v 74 minutě po shrumáži před naší brankou šli domácí Kuvíkem v 74 minutě do vedení – 3:2. Poté jsme se snažili o vyrovnání, avšak byla to spíš bezmoc. V závěru byl ještě vyloučen Doboš a zápas jsme tedy prohráli 3:2.

Byl to zápas dvou odlišných poločasů. Druhou půli jsme absolutně nezvládli a musíme si vzít z toho ponaučení. Ale je teprve začátek soutěže a věřím, že se tréninková píle z letní přestávky v dalších zápasech zúročí.

Další utkání sehrajeme na domácím hřišti proti týmu FK Skalná, která na úvod vyhrála vysoko 5:1 nad Lomnicí „B“ a i po zkušenostech z loňského ročníku nás čeká velmi těžký soupeř. Přijďte nás podpořit, dát pivo a klobásku.

Sestava: Svoboda – Procházka L. (76´Hanzlík), Studeník, Doboš, Dočkal R. – Seidl (91´Pacek), Procházka T. ©, Dočkal T., Palocsányi (89´Nekoranec) – Müller, Lomoz