Na úvod jsme přivezli bod z venku !

FC Jiskra Hazlov : SK Kraslice-fotbal – 2:2 (2:1) PK: 4:2      1.4.2018

V prvním jarním utkání jsme se představili v azylu na umělé trávě v Chebu proti týmu z Hazlova.

Domácí nastoupili do utkání lépe a přitlačili nás k naší bráně. Měli spoustu rohů a někdy jen štěstí v náš prospěch rozhodlo, že jsme neobdrželi branku. Postupně jsme pak hru vyrovnávali a přišla i první naše velká šance, když šel z boku sám na brankáře T.Dočkal, ale bohužel výborného brankáře Fuxu neprostřelil. A tak uhodilo na druhé straně. Rychlý brejk domácích ukončil až na hranici našeho vápna faulem R.Dočkal. Rozhodčí (možná trochu přísně) ukázal na značku pokutového kopu. Karafiát nedal Svobodovi šanci a domácí se ujali vedení – 1:0. Naštěstí jsme i po obdržené brance pokračovali ve zlepšené hře a odměnou byl vyrovnávací gól, když Müller vysunul T.Dočkala, který se ocitl v podobné situaci jako o 10 minut dříve, ale tentokrát se nemýlil – 1:1. Tato branka nás ještě víc nakopla a začali jsme kontrolovat hru, avšak přišla chyba L.Procházky, který ztratil balon, domácí pěknou přihrávkou překonali rozhozenou obranu a Tuček se tváří v tvář Svobodovi nemýlil – 2:1. Do konce poločasu jsme měli ještě pár střel z dálky, ale nic z toho.

Do druhé půle jsme vstoupili aktivně a odměnou bylo rychlé vyrovnání. K odraženému balonu se dostal Studeník a krásnou ranou levačkou rozvlnil síť – 2:2. V podstatě do konce zápasu byl scénář takový, že jsme my drželi balon, útočili do plné obrany a domácí hrozili z brejků. Krásnou střelou se prezentoval Palocsányi, avšak Fuxa v bráně vyškrábl jeho pokus na roh. Sám z boku se objevil před brankářem T.Dočkal, avšak jeho lob skončil mimo hrací plochu. Velkou příležitost zahodil i Palocsányi, který šel také sám na brankáře, avšak prováhal vhodný okamžik k zakončení. A tak nakonec mohlo udeřit na druhé straně, když se řítil do šance bývalý kraslický hráč Kuba Rohan, ale jeho tělo bylo rychlejší než nohy a v rozhodující chvíli (naštěstí pro nás) neudržel stabilitu a upadl. Těsně před koncem zápasu se prezentoval velmi nepříjemnou střelou Studeník, ale i tu Fuxa skvěle zlikvidoval. A tak se šlo na penalty. Bohužel ve třetí a čtvrté sérii za náš tým nedali Palocsányi s L.Procházkou a tak plusový bod získali domácí.

Sestava: Svoboda – Procházka L., Studeník, R.Dočkal, Šalda – Lomoz (55´Seidl), Procházka T. ©, Berdych (78´Grunt), Palocsányi – Müller, T.Dočkal

V příštím zápase se představíme na našem hřišti v neděli 8.4.2018 od 14:00 proti druhému týmu tabulky z Dolního Rychnova. Přijďte nás podpořit.