Na úvod jara bohužel prohra!

FK Skalná : SK Kraslice-fotbal – 6:3 (1:1)         24.3.2019

K úvodnímu zápasu jarní části soutěže, jsme zajížděli na horkou půdu do Skalné, která přezimovala na druhé příčce tabulky.

Od začátku se hrál vyrovnaný fotbal. Trochu aktivnější byli domácí, kteří kopali několik rohů, ale naše obrana to zvládla. První branku jsme tak vstřelili my, když Müller našel před brankou volného T. Dočkala, který rozvlnil síť. Domácím se podařilo vyrovnat velmi šťastným a podle mnohých neregulérním gólem. Do naší trochu otevřené obrany vběhl Brňák, který byl pravděpodobně v ofsajdu, hra však pokračovala a domácí útočník obstřelil Svobodu. Míč se pomalu kutálel k tyčce naší branky, kam dobíhal Procházka a po nešťastném odrazu od tyčky si balon srazil do sítě – 1:1.

Druhý poločas jsme začali velmi dobře, domácí jsme do ničeho nepouštěli a naopak naše mužstvo diktovalo hru a snažilo se vstřelit gól. Žádná z pološancí se však neujala. A tak přišel trest. V 65 minutě využil zaváhání v naší rozehrávce Novák a ze samostatného úniku prostřelil Svobodu. O chvíli později bylo ještě hůř, když po centru srazil R.Dočkal domácího Šerdzika a Holý se z nařízené penalty nemýlil – 3:1. Potěšující bylo, že náš tým to nezabalil a snažil se dál hrát. Snížení jsme se Dočkali po individuální akci Procházky, který našel hlavu Dočkala, jenž rozvlnil síť – 3:2. Bohužel téměř vzápětí vyřešili velmi dobře chybu v naší defenzivě Novák s Petrákem a druhý zmiňovaný opět zvýšil na rozdíl dvou branek. Po této brance jsme otevřeli hru s nadějí, že se nám podaří snížit, avšak naší otevřené obrany využil z brejku opět Novák a navýšil již na 5:2. Jiskřičku naděje nám dal v 86 minutě Müller, který si pěkně naběhl na pas Procházky a lobem překonal brankáře – 5:3. Konečné skore určil v poslední minutě zápasu z brejku opět Novák – 6:3.

Zápas to byl velmi těžký a řekl bych, že výsledek úplně neodpovídá, ale s tím se nedá nic dělat. Každopádně si myslím, že naše mužstvo zápas odmakalo a nemá se za co stydět. Určitě je na čem stavět a věřím, že hned další zápas se nám podaří.    

Sestava: Svoboda – Seidl, Hudák, Studeník, R. Dočkal – Procházka - Müller, Lomoz, Šrámek, Palocsányi – Dočkal T. © (84´Hruška)

V příštím utkání přivítáme na domácím hřišti v neděli 31.3. od 14:00 tým z Pily. Přijďte nás podpořit.

„tp“