Lázeňský vzduch našemu týmu svědčil!

TJ Jáchymov : SK Kraslice-fotbal – 3:5 (1:4)

K dalšímu utkání jsme zajížděli na půdu sestupem ohroženého Jáchymova. Věřili jsme, že můžeme urvat nějaké body, i když jsme věděli, že domácí jsou houževnatý soupeř, který nás minulý rok na vlastním hřišti porazil.

Úvod zápasu byl z našeho pohledu až snový. Na světelné tabuli ještě nenaskočila ani první minuta, když otevřel skóre Berdych. Jarda Grunt ho našel krásným pasem, domácí obránci zaspali a Jirka překonal brankáře střelou mezi nohy. Domácí se ani nevzpamatovali, když Doboš vysunul Palocsányho, který krásným centrem nalezl ve vápně zcela neobsazeného Procházku, jenž střelou k tyči opět rozvlnil síť. Běžela teprve pátá minuta a už jsme vedli 0:2. Domácí byli evidentně otřeseni a k naší brance se dostávali jen sporadicky dlouhými nakopávanými balony. Když už to vypadalo, že srovnávají hru, šel balon od našeho vápna po ose Procházka – Grunt – Dočkal, který šel sám na brankáře, udělal mu kličku a střelou do prázdné branky zvýšil náš náskok. Ve 35 minutě se domácím podařilo snížit, když přímý volný kop dokázal ještě Svoboda vyrazit, ale na dorážku Tichého byl krátký. Závěr poločasu však opět patřil nám. Dokázali jsme si vytvořit několik velmi dobrých příležitostí, Palocsányi trefil břevno, Procházkovi střela nesedla, Grunt těsně minul. Až po centru Schwarze dal střelou o tyčku a záda brankáře branku T. Dočkal  - 1:4.

Bohužel nám nevyšel začátek druhé půle, když jsme dali domácím lacino takříkajíc „čuchnout“. Nejprve v padesáté minutě po odraženém balonu snížil střelou k tyči Kostka, aby o 10 minut později snížil na rozdíl jediné branky střelou do protipohybu Svobody Baláž. Výbornou šanci na zvýšení našeho náskoku měl Procházka, ale v rozhodující chvíli si balon ukopl. Domácí cítili šanci, tlačili se do našeho vápna a naše obrana horko těžko odolávala. Klid do našich řad dal v 68 minutě T.Dočkal, který si po dlouhém pasu od Studeníka navedl balon do střelecké pozice a přízemní střelou k tyči zvýšil náš náskok opět na dvě branky. Dovršil tak svůj hattrick. Domácí se do konce zápasu ještě snažili, ale my už jsme si výsledek pohlídali a získali tak velmi důležité a cenné tři body.

Mužstvu patří dík za to, jak přistoupilo k tomuto zápasu. Především první půle byla velmi dobrá. I když jsme si vybrali slabších 20 minut na začátku druhé půle, tak jsme pak ukázali bojovnost a touhu vyhrát. Určitě stojí za to poděkovat také našim fanouškům a fanynkám, kterých dorazilo do Jáchymova opravdu hodně a celý zápas nás podporovali. Další utkání hrajeme opět na domácím hřišti. V neděli 14.5.2017 přivítáme od 14:00 Krajkovou, která nám v tabulce dýchá na záda.

Sestava: Svoboda – Lomoz, Studeník, Doboš (89´Štěpánek), Šalda – Schwarz, Berdych, Palocsányi – Grunt (66´Müller), Procházka ©, Dočkal

„tp“