Krásný zápas plný zvratů!

SK Kraslice-fotbal „A“ : TJ Baník Vintířov 5:4 (2:2) 28.9.2019

Ve šlágru kola jsme na svém hřišti přivítali první Vintířov, který zatím neztratil ani bod.

Úvod zápasu vyšel mnohem lépe hostům. Z našeho mužstva byl cítit až přílišný respekt. Již v 8 minutě si naběhl na balon za obranu Havel, obešel Svobodu a pohodlně zakončil – 0:1. Za deset minut bylo ještě hůře, Havel si navedl balon ze strany a střelou na zadní tyč přes obránce Procházku zvýšil již na 0:2. Naše mužstvo se naštěstí nepoložilo a postupně se začalo zvedat. Po půlhodině hry vysunul Kurtin Dočkala, který krásnou střelou z rohu vápna na zadní tyč snížil – 1:2. Za pár minut bylo vyrovnáno, když se zpoza vápna svojí slabší levačkou prosadil Studeník – 2:2. Za chvíli mohl být obrat dokonán, ale Dočkal z výborné pozice po centru Müllera tentokráte zaváhal a trefil mimo. Do kabin se tak šlo za nerozhodnutého výsledku.

Začátek druhého poločasu opět vyzněl o něco lépe pro hosty. V 63 minutě vyřešili velmi dobře situaci 2 na 1 a Havel dovršil hattrick – 2:3. Poté měli hosté několik velmi dobrých šancí, ale buďto se netrefili nebo je vychytal Svoboda. Postupně jsme opět ale přebírali iniciativu a odměnou byl nádherný gól. V 73 minutě Studeník z poloviny hřiště krásným balonem (tzv.“rohlíkem“) našel ve vápně Lomoze, který z první parádně zakončil – 3:3. Za pět minut se po centru ze strany podruhé prosadil Dočkal a vypadalo to, že kráčíme za vítězstvím. Bohužel jsme však v 80 minutě nedokázali ubránit přímý volný kop ze strany a neobsazený Galajda hlavou překonal Svobodu – 4:4. Poslední slovo jsme však měli my, když dobrou šanci nevyužil Dočkal, odražený balon se dostal k Lomozovi, který uklidil míč k tyči – 5:4. Hosté už vyrovnat nedokázali a tak jsme v krásném zápase od obou mužstev porazili vedoucí celek soutěže.

Tímto vítězstvím jsme prodloužili naši šňůru na již šest vítězství v řadě a bodově se dotáhli na stále vedoucí Vintířov.

Sestava: Svoboda – Hruška, Hudák (46´Lomoz), Procházka, Palocsányi – Müller, Šrámek, Studeník, Kurtin, Sedláček (73´Seidl) – Dočkal © (88´Salva)

Další utkání hrajeme v sobotu 5.10 od 16:00 na půdě Merklína.


 

Béčko zajíždělo do Teplé. Zápas se mu příliš nepovedl a prohráli jsme 4:0. Příští týden přivítá na svém domácím hřišti na Rotavě poslední celek soutěže TJ Luby. Zápas se hraje v sobotu 5.10. od 10:30


 

Mládež:

Starší žáci prohráli s Kynšperkem 3:5, když branky našeho týmu dávali Planka 2 a Ferenc. Mladší žáci kvůli nezpůsobilému terénu své utkání neodehráli.

Starší přípravka porazila Kynšperk vysoko 14:2, když kluci podali velmi dobrý výkon. Mladší přípravka nejprve ve čtvrtek prohrála s Novým Sedlem 3:9, aby si v neděli poradila s Kynšperkem také vysoko 17:1.


 

tp