Konečně výhra !!

TJ Jáchymov : SK Kraslice-fotbal – 0:3 (0:1)         14.10.2018

Po sérii šesti porážek v řadě, se náš tým ocitl na samém dně tabulky. Před utkáním jsme věřili, že se to již musí otočit. Optimismus do žil nám vléval fakt, že jsme v Jáchymově poslední 2 zápasy vyhráli a navíc v současné sezoně měli domácí před vzájemným utkáním jen o 2 body více než my. Šlo tedy o velmi důležité utkání dvou posledních celků.

V úvodu byla hra vyrovnaná a hrálo se především ve středu hřiště. Postupem času jsme přeci jen byli více aktivnější my a začali jsme se dostávat do šancí. Velmi dobrou příležitost měl T.Dočkal, ale nepotvrdil pověst střelce. Pumelice Studeníka skončila jen těsně nad a Müllerovi se po centru Procházky balon špatně odrazil. Domácí jen občas zahrozili z rohového kopu. Ve 42 minutě udělal chybu domácí brankář, T.Dočkal v souboji s ním vybojoval balon, který pak předložil před prázdnou branku mladíkovi Sedláčkovi, který pohodlně zajistil naše vedení.     

Ve druhém poločase se domácí snažili o vyrovnání, avšak naše obrana byla vcelku spolehlivá. Sice přibližně 20 minut byla hra z naší strany celkem neurovnaná, ale do vážnějších šancí jsme domácí nepouštěli. Naopak na druhé straně mohl naše vedení zvýšit Šrámek, avšak sám před brankářem nedokázal dopravit míč do sítě a z následné dvojité dorážky se neprosadil ani Berdych. Další velkou příležitost měl Lomoz, ale trestuhodně prováhal čas na střelu. Největší příležitost měli domácí po rohovém kopu, kdy se balon nešťastně odrazil od T.Procházky, avšak domácí útočník branku přestřelil. Uklidnění do našich řad přinesli v 73 minutě až naši 2 útočníci. Po výkopu Svobody si s obranou poradil T.Dočkal, předložil míč opět Sedláčkovi a ten se sám před brankářem nemýlil – 0:2. Poté sice domácí nastřelili tyč Svobodovi brány, avšak domácí útočník byl v ofsajdu. Tři minuty před koncem vyslal Lomoz po lajně do otevřené obrany T.Dočkala, který situaci 2 na 1 vyřešil perfektní nahrávkou na Ondru Sedláčka, který pohodlně dovršil svůj hattrick. Zápas tak skončil naším vítězstvím 3:0.

Jsem rád, že jsme konečně vyhráli a i výkon nebyl špatný. Můžeme tak jít do dalších zápasů se vztyčenou hlavou.

Sestava: Svoboda – Procházka L., Studeník, Procházka T., Rozsíval – Šrámek (61´Seidl), Berdych, Lomoz, Müller – Dočkal T. © (88´Hruška), Sedláček

V příštím utkání přivítáme v neděli 21.10.2018 od 14:00 na našem hřišti druhý celek soutěže Plesnou. Přijďte naše kluky podpořit.

O víkendu hrála též naše budoucnost. Bohužel se nedařilo. Starší žáci prohráli v Teplé 3:2, starší přípravka v Novém Sedle 7:2 a mladší přípravka v Bukovanech 10:5.

„tp“