Individuální chyby rozhodly o vítězství hostů v úvodním zápase nové sezony

SK Kraslice-fotbal : SMK Bochov - 3:6 (2:2)

Branky: 11. T. Schwarz , 14. M. Müller , 55. J. Šudák - 16. K. Pacinda (p.) , 19. M. Janáček , 50. K. Pacinda , 61. K. Pacinda , 68. F. Machala , 82. J. Vonšovský

V letní přestávce opustil tým Kraslic zkušený Petr Müller a díky tomu se v prvním mistrovském utkání nového ročníku 1.B třídy představil mladý tým Kraslic, když nikdo z hráčů nedovršil ani 30ti let. Na domácím hřišti Kraslice přivítaly nováčka z Bochova, který sestoupil z 1.A třídy.
 
V úvodu hosté zatlačili domácí, ale branku se jim vstřelit nepodařilo. Naopak po důsledném napadání se na druhé straně dostal míč k Schwarzovi a ten pohodlně uklidil k tyči - 1:0. O pár minut později bylo ještě veseleji, když na rohový kop T. Dočkala si na přední tyč naběhl Müller a  zvýšil na 2:0. Bohužel za 2 minuty údajně Studeník fauloval hostujícího útočníka ve vápně a hosté snížili. Jak jsme se rychle dostali do dvoubrankového vedení, tak jsme ho taky rychle prohospodařili když brankář Hofman podběhl skákající míč a hosté pohodlně vyrovnali - 2:2. Ve zbytku první půle byli domácí aktivnější a několikrát mohli jít do vedení, ale buď chybělo pár centimetrů (např. při centru Procházky na Studeníka) nebo větší důraz ve vápně. Neujala se ani krásná dalekonosná střela T. Procházky, kterou nahrádní golman hostí s vypětím všech sil vyškrábl na tyč.
 
Do druhé půle šli domácí s odhodláním zvítězit, avšak bohužel již po 5ti minutách si vybral další slabou chvilku Hofman, když lehkou střelu z dálky podcenil, promáchl a míč skončil v síti. - 2:3. Domácí se nevzdali a po pěkné akci T. Dočkala vyrovnal hlavou Šudák. Bohužel hosté šli opět do vedení když se prosadili křižnou střelou z hranice vápna. Domácí se snažili, zatlačili svého spoupeře, který hrozil již jen z protiútoků. Bohužel jeden se jim podařilo využít, vnikli do otevřené obrany a zvýšili na 3:5. To již definitivně domácí zlomilo. Navíc Hofman dovršil svůj nešťastný den, když si nahrávku od svého spoluhráče srazil do sítě - 3:6.
 
Těžko se tento zápas hodnotí, ale myslím, že náš výkon neodpovídá výsledku. Dokud jsme mohli fyzicky a psychicky (tak do 75´ minuty), troufám si říct, že jsme byli lepším týmem a výsledek je pro nás až příliš krutý. Nicméně takový je fotbal a s tím nic nenaděláme. Musíme pracovat dál a třeba se již zadaří v dalším zápase, který hrajeme v neděli 21.8. od 10:30 na půdě Kynšperka, který sestoupil do naší soutěže dokonce až z Krajského přeboru.
 

Sestava Kraslic:

Hofman  - Dočkal R., Procházka T., Studeník, Procházka L. - Schwarz (73´ Grunt), Berdych, Doboš (84´ Nekoranec) - Dočkal T., Šudák (63´ Lomoz), Müller