Fotbal se hraje na góly a těch jsme dali málo!

TJ Sokol Dolní Žandov : SK Kraslice-fotbal –5:2 (2:0)          5.5.2019

K dalšímu utkání jsme zajížděli na půdu druhého Dolního Žandova. Začátek zápasu byl podobně jako v předchozím zápase z naší strany tragický. Domácí nás přimáčkli k naší brance a po nedorozumění Svobody se Studeníkem se ujali již ve 3 minutě vedení Markem Jakubcem. I po brance nás domácí stále mleli a naše obrana chvíli nevěděla, kde jí hlava stojí. Když už jsme pomalu začali i my vystrkovat růžky (dobrou příležitost měl Sedláček), tak přišla sprcha v podobě druhého gólu. Marek Jakubec přihrával do druhé vlny zcela volnému Michalu Jakubcovi, jenž střelu z vápna umístil nechytatelně k tyči – 2:0. V tuto chvíli to vypadalo s naším týmem vskutku nedobře, avšak postupně jsme se zlepšovali. Bohužel naše střely nebyly ani razantní ani přesné. Po pěkné individuální akci se ocitl sám před brankářem opět Sedláček, ale bohužel trefil jen připraveného Radu. Před koncem poločasu po výkopu Svobody a prodloužení Dočkala běžel sám na bránu Procházka, avšak místo zakončení chtěl ještě přihrát a domácí hrozbu odvrátili. Domácí mohli přidat do přestávky i třetí gól, když překonali naši ofsajdovou past, avšak Svoboda se vyznamenal.

Do druhé půle náš tým vlétl jako vyměněný a začal domácí výrazně přehrávat. Odměna přišla hned v 51 minutě. Lomoz rychle hozeným autem poslal do úniku Procházku, který přízemním centrem našel volného Sedláčka, jenž střelou k tyči snížil na 2:1. Náš tlak se stupňoval, avšak přišla opět sprcha. V 55 minutě byl na polovině hřiště faulován Procházka, avšak rozhodčí nechal hru běžet a domácí z rychlého kontru střelou Kuvíka skrz Studeníkovi nohy opět skóre navýšili. V 61 minutě byl však před vápnem faulován Müller a Tomáš Dočkal se krásně trefil z přímého volného kopu pod víko - 3:2. V té chvíli byl náš tlak opravdu veliký. Po závaru v domácím vápně byl jednoznačně tzv. šlapákem faulován Lomoz, ale penalta se nepískala. Domácí nás tak opět zchladili. Rychlý brejk do otevřené obrany zakončil dělovkou z úhlu Sommer. Bohužel tomuto gólu předcházel faul domácích na jejich polovině, který opět zůstal rozhodčím nepovšimnutý. Tento gól už nás srazil do kolen, a i když jsme se pořád snažili, náš tlak polevil. Nějaké příležitosti ještě byly, avšak bez efektu. Naopak domácí ještě využili naší otevřené obrany a zvýšili z brejku na 5:2. V závěru mohl ještě snížit Hudák, avšak jeho střela z vápna letěla nad.

Myslím si, že z našeho pohledu to byl kromě úvodních 25 minut povedený zápas a že se nemáme za co stydět. Domácí se tímto vítězstvím posunuli na první místo tabulky. Potěšující je, že jsme dokázali lídra zatlačit a donutit ho se bát o výsledek téměř až do konce. Normálně se k rozhodčím moc nevyjadřuji, ale tentokráte mi to nedá. Pravdou totiž zůstává, že jsme dostali dvě branky po faulech soupeře, které na opačné straně pískal a že jsme měli kopat jednoznačnou penaltu. No ale stalo se a nic s tím nenadělám. Chci věřit, že to nebyl úmysl a že to byly pouze lidské chyby, jelikož i rozhodčí je člověk.  

Sestava: Svoboda – Seidl, Hudák, Studeník ©, Palocsányi –Müller, Šrámek (76´Hruška), Procházka, Lomoz, Sedláček (86´Daniš) – Dočkal

V příštím utkání přivítáme v neděli 12.5.2019 od 14:00 na našem hřišti poslední celek tabulky z Jáchymova.

Výsledky mládeže:

Všechny tři naše týmy hrály v sobotu, tudíž se kluci museli vypořádat s velkou nepřízní počasí. Starší žáci prohráli v Citicích 5:1. Starší přípravka vyhrála v Lokti vysoko 16:6 a mladší přípravka také v Lokti vybojovala remízu 7:7.

„tp“