Dynamo Krajková : SK Kraslice - 2:3

Ve čtvrtém jarním kole okresního přeboru mužů zajíždělo mužstvo Kraslic do Krajkové, tedy na půdu vedoucího týmu soutěže. Zápas to byl velice důležitý, protože jestli chtěly Kraslice s celkovými výsledky něco udělat, musely bodovat nejlépe za 3 body. O důležitosti tohoto zápasu svědčí i fakt, že trenér Schwarz ohlásil již během ledna, že jeden z jeho hlavních cílů pro jaro je porazit právě Krajkovou.

Do zápasu vstoupili lépe krasličtí, ale bohužel to platilo pouze pro prvních pár minut. Poté musel nuceně střídat kvůli zranění Müller a otěže zápasu převzala Krajková. Dokonce dala branku, která ale pro postavení mimo hru nebyla uznána. To bylo pro Kraslice první varování, které ale nevzaly v potaz, a tak o chvíli později (cca. v sedmé minutě zápasu) po chybné rozehrávce Studeníka vsítil domácí Petrák první gól - 1:0. Kraslický tým byl viditelně zaskočen vývojem a nemohl se dostat do hry. Sice dal Schwarz ml. branku, která ale nebyla, podobně jako na druhé straně, uznána. Naštěstí se zhruba po 20ti minutách zápasu k přímému volnému kopu pár metrů za šestnáctkou postavil Grunt a točenou střelou okolo zdi trefil sice střed branky, ale domácí brankář přiliš neviděl, a tak míč skončil v síti - 1:1. Kraslice to evidentně povzbudilo a hra se vyrovnala. Bohužel zhruba po půlhodině hry přišel jeden z dalších dlouhých nákopů Krajkové, brankář Zadňančin si vyběhl z branky pro balon, ale bohužel situaci neodhadl, míč mu propadl a Petrák pohodlně vstřelil svůj druhý gól v zápase - 2:1. V závěru poločasu se Kraslice snažily, ale domácí pozorně bránili a hrozili dlouhými míči na naběhnutá křídla. Bohužel musel vystřídat kvůli zranění po Müllerovi další kraslický čtyřicátník Pepa Kričfaluši, kterého nahradil Tomáš Salva. První poločas tak skončil vedením domácích 2:1. Nutno uznat, že to bylo vedení zasloužené. Krajková byla rychlejší, důraznější, efektivnější a bojovnější.

Tím, že během prvního poločasu vystřídali oba Krasličtí "veteráni", nastupoval do druhé půle ve své podstatě velmi mladý tým. Nejstaršími byli 26ti letí Procházka, Zadňančin, Grunt a kapitán Svoboda. Nevím zda to bylo tím (pravděpodobně ne), ale do druhé půle jakoby nastoupil úplně jiný kraslický tým. Najednou začali hráči bojovat jeden za druhého, přidali v osobních soubojích a bylo vidět, že chtějí jako tým s výsledkem něco udělat. Hodně jim k tomu pomohla situace z padesáté minuty, kdy po faulu centroval od lajny nedaleko půlící čáry Procházka. Míč letící na zadní tyč nikdo z útočníků ani obránců netečoval a kulatá meruna skončila v síti - 2:2. Od této chvíle byly Kraslice jasně lepším týmem a tlačily se za vítězstvím. Domácí se nezmohli na nic jiného než nakopávat dlouhé balony, ale kraslická defenziva druhý poločas pracovala spolehlivě. Sice se domácí dostali k jedné šanci, ale útočník ze slibné pozice minul Zadňančinovu bránu. To Kraslice se hnaly dopředu v několika hráčích, ale bohužel bez gólového efektu. Domácím se vždy podařilo na poslední chvíli překazit slibnou akci. Do vápna Krajkové létal jeden centr za druhým, ale urostlí hráči domácích se s tím dokázali vypořádat. Hráči Krajkové, tím jak přestávali stíhat fyzicky, se stále častěji začali uchylovat k faulům, které ale mnohdy ani nebyly rozhodčím odpískány. Naštěstí se přibližně v 70. minutě ujala jedna z akcí Kraslic, kdy se z hranice šestnáctky přízemní střelou trefil Tomáš Salva - 2:3. Poté se Kraslice snažily o vstřelení pojistky, ale v zakončení se nedařilo. Rozhodnout mohl pět minut před koncem Diffo, když byl sám na velkém vápně, ale branku minul. Ze závěrečných dlouhých nakopávaných míčů nic nevytěžila ani Krajková a tak "šlágr kola" skončil vítězstvím Kraslic v poměru 2:3.

Musím dodat, že za druhý poločas to bylo vítězství zasloužené. Hráči předvedli, že se dokáží poprat i s nepříznivým stavem, že mají charakter a, jak říká Franz Straka, to fotbalové srdíčko. Pochvalu zaslouží všichni hráči, kteří nastoupili, ale za druhý poločas bych vyzdvihl paradoxně především obránce, kteří v první půli nebyli úplně jistí, ale dokázali se z toho oklepat a ve druhé půli udělali ze sebe neprostupnou hráz, díky které mohly Kraslice útočit ve více lidech. Studna výborně dirigoval, Svóby velmi důsledně a nepříjemně dotíral na útočníka, kterému nedal ani milimetr prostoru a Šimi předvedl několik velmi tvrdých zákroků (vše v rámci pravidel), za které si vysloužil označení "řezník ze západu". Vítězství je to velmi cenné, ale je potřeba, aby tým zůstal na zemi a dál na sobě pracoval, jelikož nás čekají v brzké době další těžké zápasy - především 8.května na půdě, nyní již vedoucího, Chodova "B".

Branky Kraslic: Grunt, Procházka, Salva. Sestava: Zadňančin - Svoboda, Studeník, Šiman - Lomoz, Müller, Procházka, Palocsányi - Diffo, Kričfaluši, Grunt. Střídali: Schwarz, Salva


Závěrem informace o zápase starších žáků. Ti bohužel prohráli na půdě Lomnice 4:1, když branku Kraslic vstřelil Petr Müller ml.


"tp"


Diskusní téma: Dynamo Krajková : SKF Kraslice - 2:3

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek