Domácí tvrz odolala všem nájezdníkům!

SK Kraslice-fotbal : TJ Baník Kr.Poříčí „B“ – 3:1 (1:0)          26.5.2019

Za krásného počasí jsme přivítali na našem hřišti béčko Královského Poříčí. Začátek utkání patřil hostům, kteří byli běhavější, ale vyloženější šanci si nevytvořili. Naopak z první vážné šance udeřilo naše mužstvo. Dlouhý výkop Studeníka našel rozběhnutého Müllera, který připravil pozici Dočkalovi a ten se sám před brankářem nemýlil – 1:0. Od této chvíle se hrál víceméně vyrovnaný fotbal. Hosté měli velkou šanci z přímého volného kopu, avšak Jiráček trefil jen břevno. Poté jsme měli velké šance i my. Procházka sám z velkého vápna střílel těsně vedle, samostatný nájezd zlikvidoval Sedláčkovi brankář Přibys a i samostatný nájezd Dočkala neskončil brankou, když Tomáš střílel kousek vedle. A tak mohl přijít ke konci poločasu trest, avšak Svoboda střelu z úhlu reflexivně vytáhl na břevno.

Druhá půle začala v podobném duchu jako ta první. Bohužel v 58 minutě hosté rychlým brejkem potrestali naší chybu v rozehrávce a Machala z blízka rozvlnil síť – 1:1. Vedení jsme si však vzali rychle zpět, když centr Hudáka propadl až na zadní tyč, kde zcela osamocený Lomoz uklidil merunu do sítě – 2:1. Za pár minut bylo ještě veseleji. Procházka vrátil balon od brankové čáry na volného Dočkala, který se z hranice malého vápna opět nemýlil – 3:1. Hosté v závěru hrozili především z dlouhých nakopávaných balonů, avšak naše obrana byla pozorná. Naopak kdybychom některý z našich brejků lépe vyřešili, mohlo být skóre ještě vyšší. Ale to nás nemusí úplně mrzet, protože tři body zůstaly doma.

Sestava: Svoboda – Seidl, Hudák, Studeník ©, Hruška – Lomoz (66´Šiman), Šrámek, Procházka, Sedláček (85´Mariňák) – Müller (75´Daniš), Dočkal

K příštímu utkání zajíždíme do Bochova, který se krčí na předposledním místě tabulky. Věřím, že potvrdíme formu z posledních utkání a zvítězíme počtvrté v řadě. Víme však, že to nebude vůbec jednoduché, protože se nám v Bochově dlouhodobě nedaří. Utkání se hraje v neděli 2.6.2019 od 10:30.

Výborně si vedla i naše mládež. Starší žáci odehráli jeden ze svých nejlepších zápasů a porazili druhý Kynšperk 4:2, když branky dávali Planka 2, Šulák a Jurča. Starší přípravka v neděli porazila Habartov vysoko 19:1 a mladší přípravka o rok mladší kluky ze Sokolova též vysoko 23:5.

Dlouho si nepamatuji, že by všechny naše týmy v rámci jednoho domácího víkendu vyhrály. Jen tak dál. J

„tp“