Doma se nám dařilo

SK Kraslice-fotbal : FK Skalná – 3:1 (1:0).     20.8.2017

V prvním domácím zápase jsme přivítali soupeře ze Skalné, kterého jsme v loňském roce nedokázali ani jednou porazit.

Od úvodních minut zatlačili naši hráči svého soupeře a hra byla více než jednoznačná. Hosté se těžko dostávali na naši polovinu. Bohužel jsme opět nebyli tak produktivní, jak bychom si představovali. Dvě velké šance spálil Müller a Nekoranec prováhal správný okamžik ke střele. Prosadit jsme se dokázali ve 22 minutě. Dočkal T. poslal krásný dlouhý balon na Lomoze, který šel ze strany sám na brankáře, ještě přihrál před prázdnou branku Nekorancovi a ten vstřelil svůj první gól za naše mužstvo. Poté jsme trošku polevili a hosté se dostávali i před Svobodu. V největší šanci ale kapitán hostí Holý po rohovém kopu těsně minul. Zvýšit naše vedení mohl Dočkal T., ale jeho střelu bodlem chytil brankář Škvor.

Do druhé půle jsme šli s předsevzetím, že se nám nesmí stát to co v předchozím kole v Žandově, kde jsme zcela propadli a dobře rozehraný zápas ztratili. Naštěstí byl teď scénář trochu jiný. Již ve 47 minutě se probil přes několik hráčů T. Dočkal a sám před brankářem poslal míč na vzdálenější tyč – 2:0. Hosté více otevřeli hru, trochu nás zatlačili, ale my jsme vcelku v pohodě odolávali a vyráželi do rychlých kontrů. V 62 minutě získal balon Procházka, poslal centr před vápno hostí, kde brankář míč minul a T. Dočkal pohodlně poslal míč do odkryté branky – 3:0. Vypadalo to na klidné dohrání zápasu, ale to se úplně nepovedlo. Nejdřív se Svoboda vytáhl sám proti Holému, kdy lapil jeho tutovku. V 66 minutě ale v souboji o míč fauloval Nováka a Holý se z nařízené penalty nemýlil – 3:1. To hosty nakoplo a začali pěkně kousat. Uklidnění mohl přinést kapitán Procházka, ale v obrovské šanci, kdy byl brankář mimo branku prováhal vhodný okamžik a nakonec byl o míč obrán. V závěru ještě dostal z našeho mužstva zbytečnou červenou kartu Müller, který obdržel během tří minut dvě žluté. Hosty jsme už ale k ničemu nepustili a tak slavíme výhru 3:1.

Sestava: Svoboda – Procházka L, Studeník, Dočkal R. – Seidl, Procházka T., Dočkal T., Lomoz, Palocsányi – Müller, Nekoranec (55´Pacek(86´Hanzlík)).

K příštímu zápasu zajíždíme do Hranic, kde se utkáme v sobotu 26.8.2017 od 13:30.

„tp“