Divoký zápas s obratem na konci !

FK Skalná : SK Kraslice-fotbal „A“ 4:6 (2:2) 3.11.2019

V předposledním zápase podzimu jsme zajížděli do Skalné, kde se nám dlouhodobě nedaří a chtěli jsme to změnit. Úvod zápasu však vyšel lépe domácím. Zatlačili nás a nebýt Svobody, který zlikvidoval i samostatný nájezd, mohli jsme brzy prohrávat. Postupně jsme se však zlepšovali a hra se vyrovnala. V první naší velké šanci ještě Tomáš Dočkal neuspěl, ale v 18 minutě využil špatné rozehrávky domácích a samostatný únik zakončil po zemi k tyči – 0:1. Ve 25 minutě bylo vyrovnáno, když domácí na hraně ofsajdu překonali naši obranu a Petrák se nemýlil – 1:1. Za 2 minuty bylo ještě hůř. Nedůraz v našem pokutovém území využil Brňák a domácí šli do vedení – 2:1. Ve 33 minutě našel za obranou Procházka Müllera, který předložil balon Dočkalovi, pro kterého nebyla potíž ho dostat do sítě – 2:2.

Druhý poločas se nesl v podobném duchu jako ten první. Zápas takříkajíc nahoru dolů. Domácí se přeci jen trochu více dostávali k naší brance a v 57 minutě byli odměněni. Rohový kop Nováka uklidil do branky hlavou Cverčko – 3:2. Když v 65 minutě faulovala dvojice Sedláček Seidl domácího útočníka v našem pokutovém území a Novák penaltu s přehledem proměnil, vypadalo to s naším týmem neslavně – 4:2. V tu chvíli by si na nás vsadil málokdo. Ovšem přišla neuvěřitelná patnáctiminutovka. V 71 minutě vysunul Kurtin Dočkala, který i další samostatný únik proměnil a završil tak hattrick. Což však od něj ještě stále nebylo vše. V 77 minutě našel obloučkem za obranou Studeník opět Dočkala, který poslal balon nechytatelně k tyči – vyrovnáno 4:4. Nejhezčí branku si však Tomáš „Kočka“ Dočkal nechal až do 84 minuty. Postavil se k přímému kopu po faulu na svou osobu a střelou přes zeď vymetl šibenici – 4:5. Zmar domácích dokonal za další 2 minuty Lomoz, jenž z úniku chtěl ještě nahrát Dočkalovi, avšak domácí obránce si balon srazil do sítě – 4:6. V závěru měl ještě dobrou příležitost domácí Peterka, avšak branku přestřelil.

Pro nezaujatého diváka to musel být krásný zápas se spousty gólů. Nás může těšit, že jsme zápas nezabalili a dokázali nepříznivý stav otočit. Famózní zápas odehrál Tomáš Dočkal, který dal pět branek, avšak zápas jsme odmakali jako tým a jeho branky jsou odměnou za práci všech. Mimochodem, Tomáš jednoznačně vede tabulku střelců 1.A třídy s 23 brankami.

Sestava: Svoboda – Palocsányi (64´Seidl), Procházka, Hudák, Hruška – Müller (85´Salva), Kurtin, Studeník, Šrámek, Sedláček (64´Lomoz) – Dočkal ©