Další těsná prohra!

FC Jiskra Hazlov : SK Kraslice-fotbal – 3:2 (1:2)         16.9.2018

K dalšímu zápasu jsme zajížděli do Hazlova. Úvod zápasu tentokráte patřil našemu mužstvu. Již v 5 minutě se ze strany dostal sám před brankáře Procházka, ale nedokázal Aišmana prostřelit. Z domácích hrozil především rychlík Jurky, jinak jsme ale byli aktivnější. Jen chyběla lepší finálka nebo zakončení. Hezké střely měl třeba mladý Šrámek, ale vždy skončili kousek vedle. Až ve 20 minutě vysunul Seidl Tomáše Dočkala, který obešel brankáře a z úhlu trefil prázdnou klec – 0:1. O minutu později bylo ještě veseleji, když špatnou rozehrávku domácích vystihl T.Dočkal, vysunul Štěpánka a ten se tváří v tvář brankáři nemýlil – 0:2. V tu chvíli jsme domácí měli takříkajíc na lopatě. Bohužel si ve 29 minutě z ojedinělé akce zaběhl za naši obranu Jurky a střelou pod padajícím Svobodou snížil. Tím se domácí vrátili do zápasu a začal tuhý boj.

Ve druhém poločase to byli domácí, kteří se tlačili na naši polovinu, my se snažili bránit výsledek a zkoušeli jsme to z rychlých brejků. Několik náznaků šancí jsme měli, ale nic z toho. Jednou se balon těsně kutálel okolo tyče, když domácí brankář nastřelil Štěpánka od kterého se balon odrazil. Domácí srovnali v 68 minutě, když se rozeběhl rychlonožka Strnad, utekl naší obraně a nadvakrát překonal Svobodu – 2:2. Bohužel to nebylo vše. V 78 minutě, z podobné akce jako předtím Strnad, nedal šanci Svobodovi ani Jurky a domácí tak dokonali obrat v zápase. V závěru jsme se ještě nadechli k náporu, kdy i náš brankář Svoboda hrál v podstatě v poli, ale chybělo tomu zakončení. Dvakrát nedoskočil na centr T.Dočkal a v dobré příležitosti Procházka špatně vyhodnotil situaci a celou šanci zazdil. I proto jsme si připsali již třetí prohru v řadě.

Nemá cenu se vymlouvat na to, že nám chybělo pár hráčů základní jedenáctky a že hrajeme s velmi mladýma klukama. Musíme makat na tréninku a věřím, že to brzy zlomíme. Třeba už v neděli 23.9.2018, kdy od 14:00 hostíme na našem hřišti silnou Lomnici „B“.

Sestava: Svoboda – Lomoz, Hudák (40´Hruška), Dočkal R., Rozsíval – Šrámek, Procházka, Sedláček, Seidl – Dočkal T. ©, Štěpánek

O víkendu hrála též naše mládežnická mužstva. Starší žáci podlehli na penalty v Královském Poříčí 3:2. Starší přípravka vyhrála ve Vintířově vysoko 13:2 a naopak mladší přípravka podlehla v Královském Poříčí také vysoko 12:1.

„tp“